Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,634
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

315
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مخمر ساکارومایسس سرویسیه روی تولید و ترکیبات شیر گاو هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور تعیین اثر استفاده از سطوح مختلف مخمر ساکارومایسس سرویسیه SC47 در تغدیه گاوهای شیرده و تولید آنها, آزمایشی با به کار بردن طرح چرخشی متوازن با دوازده راس گاو (در مرحله اول شیردهی), چهار جیره (یک الی چهار), سه دوره (هر دوره 28 روز), سه بلوک و چهار راس گاو در هر بلوک انجام شد. اجزای اصلی جیره پایه شامل یونجه خشک 23/65 درصد, ذرت سیلوشده 17/2 درصد و مواد متراکم 59/15 درصد براساس ماده خشک بود. به جیره های آزمایشی یک الی چهار به ترتیب سطوح صفر, 3,6,12 گرم مخمر سارکارومایسس سرویسیه در روز اضافه شد. جیره ها به صورت کاملا مخلوط مصرف شد, ولی مخمر به صورت افشان برو ریو غذای وعده بعد از ظهر خوراک پاشیده می شد. گاوها به صورت انفرادی و تا حد اشتها تغذیه و روانه سه دفعه دوشیده میشدند. تولید شیر درهر بار دوشش رکورد گیری و نمونه گیری از شیر هفته ای دوبار جهت تعیین ترکیبات آن صورت میگرفت. در پایان هر دوره آزمایشی نمونه گیری خون جهت تعیین متابویتهای آن ونیز نمونه گیری از مایع شکمبه برای تعیین pH شکمبه گاوها انجام میشد. در این آزمایش میزان ماده خشک مصرفی, تغییرات وزن بدن و تولید شیر خام تحت تاثیر جیره های آزمایشی قرار نگرفت ولی درصد چربی, درصد مواد جامد بدون چربی و درصد کل مواد جامد شیر با مصرف مخمر افزایش پیدا کرد. (p<0/05). افزایش درصد پروتئین شیر معنی دار نبود, همچنین غلظت لاکتوز شیر تحت تاثیر تغذیه مخمر قرار نگرفت. متوسط تولید شیر تصحیح شده برای 3/2 درصد چربی برای جیره های یک الی چهار به ترتیب برابر 33/28, 30/92, 33/48 و 33/55 کیلوگرم در روز, برای 3/5 درصد چربی برابر 31/61, 29/35, 31/81, 31/9 کیلوگرم در روز و برای 4 درصد چربی به ترتیب 29/29, 27/25, 29/47 و 29/53 کیلوگرم در روز بوده که تفاوت معنی داری بین میانگینها در تمامی موارد وجود نداشت (p>0/05). میانگین Ph مایع شکمبه برای تیمارهای مختلف تفاوت معنی داری نیز با هم نداشت. همچنین غلظت گلوکز, کلسیم, فسفر, سدیم, کلسترول, تری گلیسریدها, نیتروژن اوره ای و کل پروتئنی پلاسمای خون گاوهایی که جیرههای متفاوت دریافت کردند اختلافی نداشت ولی نیتروژن اوره ای پلاسمای خون گاوهایی که مخمر مصرف کرده بودند افزایش غیر معنی دار داشت. (P>0/05) همچنین غلظت پتاسیم (P<0/05) و منیزم (p<0/05) خون گاوهایی که مخمر مصرف کرده بودن کمتر از گروه شاهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک خواه، علی، دهقان بنادکی، مهدی، و زالی، ابوالفضل. (1383). اثر مخمر ساکارومایسس سرویسیه روی تولید و ترکیبات شیر گاو هلشتاین. علوم کشاورزی ایران، 35(1)، 53-60. SID. https://sid.ir/paper/416903/fa

    Vancouver: کپی

    نیک خواه علی، دهقان بنادکی مهدی، زالی ابوالفضل. اثر مخمر ساکارومایسس سرویسیه روی تولید و ترکیبات شیر گاو هلشتاین. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(1):53-60. Available from: https://sid.ir/paper/416903/fa

    IEEE: کپی

    علی نیک خواه، مهدی دهقان بنادکی، و ابوالفضل زالی، “اثر مخمر ساکارومایسس سرویسیه روی تولید و ترکیبات شیر گاو هلشتاین،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 1، pp. 53–60، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/416903/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا