مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,889
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی دو روش استخراج روغن هسته انگور واریته های ایرانی و مشخصات روغن حاصله

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

کلیدواژه

چکیده

 نمونه های هسته انگور سه واریته ریش بابا (انگورقرمز), رشه (انگور قرمز) و پیوندی (انگور سفید) که ازتفاله حاصله در کارخانجات تولید آب میوه ارومیه بدست آمده بود مورد بررسی قرار گرفت. روغن نمونه های هسته انگور با دو روش استخراج با حلال (Solvent Extraction) با استفاده از سه نوع حلال هگزان نرمال, هپتان نرمال و اتر نفت و روش فرایند مرطوب (Wet Process) استحصال شد و مشخصات روغن حاصله از نظر ترکیب اسیدهای چرب, میزان آلفا - توکوفرول و سایر مشخصات فیزیکی و شیمیایی مورد آزمایش قرار گرفت وبررسی آماری اعداد و ارقام بدست آمده بوسیله آنالیز واریانس انجام شد. نتایج حاصله نشان داد که میزان استخراج روغن با حلال نسبت به فرایند مرطوب بطور معنی داری بیشتر و مناسبترین حلال هپتان نرمال میباشد. میزان روغن استخراجی بطور متوسط برای واریته های ریش بابا, رشه و پیوندی به ترتیب 6/29, 9/25 و 9/25 درصد بدست آمد درحالیکه میزان متوسط استخراج با روش فرایند مرطوب برای واریته های فوق به ترتیب 7/20, 1/19 و 19 درصد بود. میزان کل اسیدهای چرب غیر اشباع هسته انگور واریته های مورد آزمایش بطور متوسط 5/87 درصد و اسیدهای چرب اشباع 5/12 درصد محاسبه شد و ترکیب اسیدهای چرب روغن با استفاده از روش گازکروماتوگرافی تعیین گردید. اسیدهای چرب عمده در هر سه واریته شامل اسید لینولئیک (69درصد) و اسید اولئیک (17درصد) بود. میزان آلفا - توکوفرول روغن هسته انگور واریته های ریش بابا,رشه و پیوندی به ترتیب 34, 22 و 27 میلی گرم درصد تعیین شد. میزان بالای اسیدهای چرب غیراشباع و مشخصات فیزیکی و شیمیایی مطلوب روغن حاصله نشان داد که روغن هسته انگور واریته های ایرانی یک روغن خوراکی با ارزشهای تغذیه ای بالا و با کیفیت مناسب میباشد و میتواند به عنوان یک منبع روغن نباتی جدید در کشور مورد بهره برداری قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیکوپور، هوشنگ، و محمدی، محمد. (1382). بررسی دو روش استخراج روغن هسته انگور واریته های ایرانی و مشخصات روغن حاصله. علوم و صنایع کشاورزی، 17(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/416920/fa

    Vancouver: کپی

    نیکوپور هوشنگ، محمدی محمد. بررسی دو روش استخراج روغن هسته انگور واریته های ایرانی و مشخصات روغن حاصله. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1382؛17(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/416920/fa

    IEEE: کپی

    هوشنگ نیکوپور، و محمد محمدی، “بررسی دو روش استخراج روغن هسته انگور واریته های ایرانی و مشخصات روغن حاصله،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 17، no. 2، pp. 0–0، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/416920/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button