Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

709
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سطوح مختلف عناصر پتاسیم، روی و مس برعملکرد و کیفیت پیاز در شرایط شور در دو منظقه عمده تولید پیاز استان آذربایجان شرقی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدار مصرف عناصر غذایی در شرایط شور با شرایط غیر شور متفاوت میباشد. برای بررسی تاثیر عناصر پتاسیم, روی و مس برعملکرد و کیفیت پیاز قرمز آذر شهر (Allium cepa L) در شرایط شور, آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب بلوکهای کامل تصادفی با 27 تیمار و در سه تکرار در دو منطقه بناب و خسروشهر استان آذربایجان شرقی در سال زراعی 1379-80 اجرا گردید. هر یک از عناصر پتاسیم, روی و مس در سه سطح مقدار توصیه شده براساس آزمون خاک (200 کیلوگرم سولفات پتاسیم , 40 کیلیوگرم سولفات روی و 20 کیلوگرم مس) 5/1 برابر مقدار توصیه شده (300 کیلوگرم سولفات پتاسیم, 60 کیلوگرم سولفات روی و 30 کیلوگرم سولفات روی و 40 کیلوگرم سولفات مس)و دو برابر مقدار توصیه شده بر اساس ازمون خاک(400کیلو گرم سولفات پتاسیم,80کیلو گرم سولفات روی و 40کیلو گرم سولفات مس) در یک هکتار به خاک اضافه شدند. میزان عناصر پتاسیم, روی و مس در خاک دو منطقه مورد آزمایش در حد کمبود قرار داشته و سطح شوری در حد متوسط بود. نتایج نشان دااد که تاثیر پتاسیم و روی (01/0=#a ) بر افزایش عملکرد, درصد مواد جامد محلول و نیترات غده پیاز در منطقه بناب معنی دار بود. بهترین خاصیت انباری با کربرد دو برابر مقدار توصیه شده از عناصر پتاسیم, روی و مس به دست آمد. همچنین بیشترین میزان سفتی بافت (62/1 کیلیوگرم بر سانتیمتر مربع)با مصرف 400 کیلو گرم سولفات پتاسیم بدست امد. همچنین تاثیر پتاسیم ,روی و مس(01/0=#a)بر میزان پروتئین غده پیاز معنی دار بود. بالاترین میزان پروتئین با مصرف دو برابر میزان توصیه شده از پتاسیم, روی و مس حاصل گردید. بیشترین میزان ویتامین c با کاربرد توام 400 کیلوگرم سولفات پتاسیم با 80 کیلوگرم سولفات روی همچنین 40 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم به دست آمد. در منطقه خسرو شهر که خاکهای تحت بررسی شوری بالاتر داشت نتایج تقریبا مشابه نتایج منطقه بناب بود. هر چند که به سبب شوری زیاد در منطقه خسروشهر میزان عملکرد کمتر بود

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بای بوردی، احمد، و ملکوتی، محمدجعفر. (1382). تاثیر سطوح مختلف عناصر پتاسیم, روی و مس برعملکرد و کیفیت پیاز در شرایط شور در دو منظقه عمده تولید پیاز استان آذربایجان شرقی. علوم و صنایع کشاورزی، 17(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/417308/fa

    Vancouver: کپی

    بای بوردی احمد، ملکوتی محمدجعفر. تاثیر سطوح مختلف عناصر پتاسیم, روی و مس برعملکرد و کیفیت پیاز در شرایط شور در دو منظقه عمده تولید پیاز استان آذربایجان شرقی. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1382؛17(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/417308/fa

    IEEE: کپی

    احمد بای بوردی، و محمدجعفر ملکوتی، “تاثیر سطوح مختلف عناصر پتاسیم, روی و مس برعملکرد و کیفیت پیاز در شرایط شور در دو منظقه عمده تولید پیاز استان آذربایجان شرقی،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 17، no. 1، pp. 0–0، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417308/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا