مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

555
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 321 | صفحه پایان 325

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به تناقضات, خلاء اطلاعاتی و برخی از کاستیها در زمینه شناخت تأثیر درشت مغذی ها بر شاخصهای متابولیک نظیر انسولین, نوراپی نفرین و قندخون تحقیق حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1380 صورت پذیرفت. مواد و روشها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 10 فرد سالم و 15 فرد دیابتی نوع II انجام و پاسخهای متابولیک شامل انسولین, نوراپی نفرین و قندخون, قبل و تغییرات آن تا 6 مرحله یعنی 15, 30, 60, 90, 120, 180 دقیقه بعد از مصرف نشاسته گندم, کازیینات سدیم و روغن زیتون تعیین و با آزمونهای آماری آنالیز واریانس با اندازه گیریهای تکراری, t مستقل و t وابسته مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: 10 فرد سالم (4 زن و 6 مرد) با میانگین سنی 8/5±6/36 سال و نمایه توده بدن 2/1±24 کیلوگرم/ مترمربع و 15 فرد دیابتی نوع II و (4 زن و 11 مرد) با میانگین سنی 2/5±9/38 سال و نمایه توده بدن 24±1.6 kg/m2 مورد بررسی قرار گرفتند. پاسخ های متابولیکی هر یک از گروهها بعد از دریافت درشت مغذیهای مختلف با یکدیگر اختلاف داشتند (P<0.05). انسولین قبل از مداخله در افراد دیابتی بالاتر از افراد سالم (NS). نوراپی نفرین قبل از مداخله در افراد سالم بالاتر از افراد دیابتی بود (P<0.05). انسولین به دنبال دریافت درشت مغذی ها در افراد سالم افزایش یافت (P<0.05). پاسخ انسولین در افراد دیابتی بعد از کربوهیدارت و پروتیین افزایش یافت (P<0.05) ولی بعد از دریافت چربی معنی دار نبود. نوراپی نفرین بعد از دریافت کربوهیدرات, پروتیین و چربی در هر دو گروه افزایش یافت (P<0.05). میزان قندخون بعد از مصرف درشت مغذیها در افراد سالم افزایش یافت (P<0.05). در افراد دیابتی قند خون بعد از مصرف کربوهیدارت و پروتیین افزایش و به دنبال دریافت چربی کاهش یافت (P<0.05). در افراد سالم فشار خون سیستولیک به دنبال دریافت درشت مغذیها افزایش یافت (P<0.05) در حالی که فشارخون سیستولیک افراد دیابتی بعد از دریافت چربی کاهش یافت ولی به دنبال مصرف کربوهیدارت و پروتیین تغییر معنی داری نداشت. نتیجه گیری و توصیه ها: پاسخهای متابولیک افراد سالم و دیابتی نوع II تحت تاثیر درشت مغذی های مختلف, متفاوت بود. تحقیقات دیگری با تعداد نمونه بیشتر توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاسب، فاطمه، کیمیاگر، سیدمسعود، سلطانی، محمدحسین، و حسینی، مصطفی. (1382). بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 8(5 (پی در پی 35))، 321-325. SID. https://sid.ir/paper/417863/fa

    Vancouver: کپی

    کاسب فاطمه، کیمیاگر سیدمسعود، سلطانی محمدحسین، حسینی مصطفی. بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1382؛8(5 (پی در پی 35)):321-325. Available from: https://sid.ir/paper/417863/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کاسب، سیدمسعود کیمیاگر، محمدحسین سلطانی، و مصطفی حسینی، “بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 8، no. 5 (پی در پی 35)، pp. 321–325، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417863/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button