Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

548
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II

صفحات

 صفحه شروع 321 | صفحه پایان 325

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به تناقضات, خلاء اطلاعاتی و برخی از کاستیها در زمینه شناخت تأثیر درشت مغذی ها بر شاخصهای متابولیک نظیر انسولین, نوراپی نفرین و قندخون تحقیق حاضر در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1380 صورت پذیرفت. مواد و روشها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 10 فرد سالم و 15 فرد دیابتی نوع II انجام و پاسخهای متابولیک شامل انسولین, نوراپی نفرین و قندخون, قبل و تغییرات آن تا 6 مرحله یعنی 15, 30, 60, 90, 120, 180 دقیقه بعد از مصرف نشاسته گندم, کازیینات سدیم و روغن زیتون تعیین و با آزمونهای آماری آنالیز واریانس با اندازه گیریهای تکراری, t مستقل و t وابسته مورد قضاوت قرار گرفت. یافته ها: 10 فرد سالم (4 زن و 6 مرد) با میانگین سنی 8/5±6/36 سال و نمایه توده بدن 2/1±24 کیلوگرم/ مترمربع و 15 فرد دیابتی نوع II و (4 زن و 11 مرد) با میانگین سنی 2/5±9/38 سال و نمایه توده بدن 24±1.6 kg/m2 مورد بررسی قرار گرفتند. پاسخ های متابولیکی هر یک از گروهها بعد از دریافت درشت مغذیهای مختلف با یکدیگر اختلاف داشتند (P<0.05). انسولین قبل از مداخله در افراد دیابتی بالاتر از افراد سالم (NS). نوراپی نفرین قبل از مداخله در افراد سالم بالاتر از افراد دیابتی بود (P<0.05). انسولین به دنبال دریافت درشت مغذی ها در افراد سالم افزایش یافت (P<0.05). پاسخ انسولین در افراد دیابتی بعد از کربوهیدارت و پروتیین افزایش یافت (P<0.05) ولی بعد از دریافت چربی معنی دار نبود. نوراپی نفرین بعد از دریافت کربوهیدرات, پروتیین و چربی در هر دو گروه افزایش یافت (P<0.05). میزان قندخون بعد از مصرف درشت مغذیها در افراد سالم افزایش یافت (P<0.05). در افراد دیابتی قند خون بعد از مصرف کربوهیدارت و پروتیین افزایش و به دنبال دریافت چربی کاهش یافت (P<0.05). در افراد سالم فشار خون سیستولیک به دنبال دریافت درشت مغذیها افزایش یافت (P<0.05) در حالی که فشارخون سیستولیک افراد دیابتی بعد از دریافت چربی کاهش یافت ولی به دنبال مصرف کربوهیدارت و پروتیین تغییر معنی داری نداشت. نتیجه گیری و توصیه ها: پاسخهای متابولیک افراد سالم و دیابتی نوع II تحت تاثیر درشت مغذی های مختلف, متفاوت بود. تحقیقات دیگری با تعداد نمونه بیشتر توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاسب، فاطمه، کیمیاگر، سیدمسعود، سلطانی، محمدحسین، و حسینی، مصطفی. (1382). بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 8(5 (پی در پی 35))، 321-325. SID. https://sid.ir/paper/417863/fa

    Vancouver: کپی

    کاسب فاطمه، کیمیاگر سیدمسعود، سلطانی محمدحسین، حسینی مصطفی. بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1382؛8(5 (پی در پی 35)):321-325. Available from: https://sid.ir/paper/417863/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه کاسب، سیدمسعود کیمیاگر، محمدحسین سلطانی، و مصطفی حسینی، “بررسی اثر درشت مغذی ها بر پاسخ های متابولیک در افراد سالم و دیابتی نوع II،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 8، no. 5 (پی در پی 35)، pp. 321–325، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417863/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا