مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

928
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر آموزش تغذیه بر میزان آگاهی و نحوه نگرش رابطان بهداشتی

صفحات

 صفحه شروع 61 | صفحه پایان 69

چکیده

 با توجه به اینکه ناآگاهی از مسایل تغذیه ای یکی از علل سو تغذیه می باشد و رابطان بهداشتی از جمله افراد مناسب برای آموزش مسایل بهداشتی در جامعه شهری هستند, این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش تغذیه (تاثیر آموزش مدول آموزشی تدوین شده) بر میزان آگاهی و نحوه نگرش تغذیه ای رابطان بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1377 انجام شد. این مطالعه یک بررسی مداخله ای (Interventional) - تجربی و روش مطالعه کارآزمایی میدانی (Field Trial) بود. این بررسی, 121 نفر از رابطان بهداشتی مراکز بهداشتی - درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران را که با نمونه گیری تصادفی انتخاب شده بودند, در بر می گرفت. میانگین آگاهی تغذیه ای گروههای شاهد (67.04±12.74) و مداخله ای (68.08±7.93) قبل از اجرای برنامه آموزشی تفاوت معنی داری با همدیگر نداشتند (P=0.59). میانگین نگرش گروههای شاهد (36.62±5.03) و مداخله (37.28±5.93) نیز یکسان بود. پس از اجرای برنامه آموزشی تغییرات امتیاز آگاهی در گروه مداخله اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشت (گروه شاهد: 67.4±12.74), در مقابل گروه مداخله: (P=0.001, 92.16±5.59). تفاضل میانگین امتیاز آگاهی قبل و بعد از آموزش در گروه مداخله (25.12±12.58) و در گروه شاهد (1.52±9.21), نیز از نظر آماری معنی دار بود (P=0.001). بعلاوه, در گروه مداخله تغییرات امتیاز نگرش قبل و بعد از مداخله آموزشی معنی دار بود. ) 37.41±5.88, در برابر 43.98±2.61, (P=0.001؛ در حالی که تغییرات امتیاز نگرش قبل و بعد از آموزش در گروه شاهد تفاوت معنی داری را نشان نداد (37.52±5.15 در مقابل 36.18±4.60). اختلاف میانگین نگرش قبل و بعد از آموزش در گروه مداخله (6.56±6.54) و در گروه شاهد (-1.34±5.05) امتیاز بود. اختلاف میانگین نگرش در گروه مداخله و شاهد از نظر آماری معنی دار بود (P=0.001). با توجه به نتایج این پژوهش, اثر مثبت اجرای برنامه های مدون آموزشی بر میزان آگاهی و نحوه نگرش تغذیه ای گروههای مختلف رابطان بهداشتی روشن می شود. نتایج این بررسی یادآور لزوم و اثربخشی اجرای برنامه های آموزش تغذیه برای تمامی گروههای رابطان بهداشتی در نظام خدمات بهداشتی و درمانی کشور است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

جزایری، سیدابوالقاسم، اساسی، پریسا، و اشراقیان، محمدرضا. (1379). تاثیر آموزش تغذیه بر میزان آگاهی و نحوه نگرش رابطان بهداشتی . پژوهش در پزشکی، 24(2)، 61-69. SID. https://sid.ir/paper/41788/fa

Vancouver: کپی

جزایری سیدابوالقاسم، اساسی پریسا، اشراقیان محمدرضا. تاثیر آموزش تغذیه بر میزان آگاهی و نحوه نگرش رابطان بهداشتی . پژوهش در پزشکی[Internet]. 1379؛24(2):61-69. Available from: https://sid.ir/paper/41788/fa

IEEE: کپی

سیدابوالقاسم جزایری، پریسا اساسی، و محمدرضا اشراقیان، “تاثیر آموزش تغذیه بر میزان آگاهی و نحوه نگرش رابطان بهداشتی ،” پژوهش در پزشکی، vol. 24، no. 2، pp. 61–69، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41788/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button