Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

793
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

186
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از مدل های حیوانی مختلف

صفحات

 صفحه شروع 177 | صفحه پایان 186

چکیده

پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی جمعیت گاوهای هلشتاین ایران, با استفاده از رکوردهای جمع آوری شده توسط مرکز اصلاح نژاد دام کشور در طی سالهای 1371 تا 1378 برآورد شدند. برآوردها با روش حداکثر درستنمایی محدود شده و براساس مدلهای حیوانی یک متغیره, رکوردهای تکرار شده و چند متغیره انجام گرفت. تعداد رکوردهای مورداستفاده برای دوره های شیردهی اول, دوم و سوم به ترتیب 60589 ,31367 و 14265 بود. براساس تجزیه و تحلیل یک متغیره, برای دوره های شیردهی اول, دوم و سوم, وراثت پذیری صفت تولید شیر بترتیب 27/0,23/0 و 14/0 و برای چربی به ترتیب23/0 , 21/0 و 14/0 بر آورد گردید. برآورد وراثت پذیری و تکرارپذیری حاصل از تجزیه و تحلیل رکوردهای تکرار شده برای تولید شیر به ترتیب 22/0, 47/0 و برای تولید چربی به ترتیب 22/0 و 43/0 بود. میانگین برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی دوره های شیردهی اول و دوم براساس تجزیه و تحلیل دو متغیره مشابه با مقادیر حاصل از تجزیه و تحلیل یک متغیره بود. اما در تجزیه و تحلیل دو متغیره این میانگین برای دوره سوم شیردهی در هر دو صفت بزرگتر از نتایج تجزیه و تحلیل یک متغیره بود. همبستگی ژنتیکی افزایشی بین دوره های مختلف شیردهی صفات تولید شیر و چربی بسیار زیاد بوده و مقادیر آن از85/0 (بین دوره شیردهی اول و دوم صفت تولید چربی) تا 98/0 (بین دوره شیردهی دوم و سوم هر دو صفت) متغیر بود. این برآوردها برای همبستگی های فنوتیپی مثبت و متوسط, و برای همبستگی های محیطی مثبت و کم بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صفی جهان شاهی، احمد، واعظ ترشیزی، رسول، امام جمعه کاشان، ناصر، و صیادنژاد، محمدباقر. (1382). برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از مدل های حیوانی مختلف. علوم کشاورزی ایران، 34(1)، 177-186. SID. https://sid.ir/paper/418100/fa

    Vancouver: کپی

    صفی جهان شاهی احمد، واعظ ترشیزی رسول، امام جمعه کاشان ناصر، صیادنژاد محمدباقر. برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از مدل های حیوانی مختلف. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1382؛34(1):177-186. Available from: https://sid.ir/paper/418100/fa

    IEEE: کپی

    احمد صفی جهان شاهی، رسول واعظ ترشیزی، ناصر امام جمعه کاشان، و محمدباقر صیادنژاد، “برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از مدل های حیوانی مختلف،” علوم کشاورزی ایران، vol. 34، no. 1، pp. 177–186، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/418100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا