Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,123
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

325
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره برگ شاه توت، دانه شنبلیله و برگ زیتون بر تغییرات سطح پلاسمایی کلسترول و رگه های چربی در جدار شریان آئورت خرگوش

صفحات

 صفحه شروع 3 | صفحه پایان 9

چکیده

 مقدمه: اختلال چربیهای خون یکی از مهمترین فاکتورهای خطرناک در ایجاد آترواسکلروز شریانهای کرونر قلب هستند. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره دی اتیل اتری برگ زیتون و برگ شاه توت و دانه شنبلیله بر سطوح لیپیدهای پلاسما و ایجاد پلاکهای آترواسکاروزی بوده است. مواد و روشها: در این آزمایشی 45 خرگوش نر سفید در دمای 22±1C نگهداری و به 9 گروه, پنج تایی تقسیم شدند. به گروه 1و 2 به ترتیب عادی و پرکلسترول و به گروههای 3 تا 9 رژیم پرکلسترول به همراه عصاره های دارویی (بصورت تکی و ترکیبی) به مدت 60 روز داده شد. قبل و بعد از مطالعه سطح پلاسمایی لیپدها و بعد از مطالعه فشارخون مستقیم حیوانات اندازه گیری شد. همچنین جدار شریان آئورت از لحاظ وجود یا عدم وجود پلاکهای آترواسکلروزی بررسی شد. یافته ها: نتایج نشان داد عصاره دی اتیل اتری برگ زیتون و برگ شاه توت هر کدام به تنهایی سطح پلاسمایی کلسترول تام و LDL را بطور معنی داری کاهش داده اند؛ اما اثر عصاره دانه شنبلیله بی تاثیر بوده است. از طرفی مصرف عصاره دانه شنبیله به همراه برگ عصاره برگ شاه توت و برگ زیتون اثر آنها را روی کلسترول تام و LDL تقویت کرد. عصاره برگ زیتون سطح پلاسمایی HDL را بالا برد و تری گلیسرید را کاهش داد؛ اما عصاره برگ شاه توت و دانه شنبلیله هیچ گونه اثری بر HDL نداشتند. عصاره برگ زیتون و برگ شاه توت از تشکیل سریع پلاکهای آترواسکلروزی جلوگیری نمود و اثر این دو با هم قوی تر از اثر آنها به تنهایی بود. هیچ کدام از عصاره ها روی فشارخون طبیعی تاثیری نداشتند. نتیجه گیری: بنا به نتایج بدست آمده مصرف مقادیر مشخصی از برگ زیتون و برگ شاه توت خواص هیپوکلسترولمیک و آنتی آترواسکلروتیک دارد اما هیچ گونه اثری روی فشارخون طبیعی ندارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسماعیلی دهج، منصور، دلفان، بهرام، توکلی، اسداله، و طراحی، محمدجواد. (1382). اثر عصاره برگ شاه توت, دانه شنبلیله و برگ زیتون بر تغییرات سطح پلاسمایی کلسترول و رگه‌های چربی در جدار شریان آئورت خرگوش. یافته، 5(1 (پیاپی 16))، 3-9. SID. https://sid.ir/paper/418467/fa

    Vancouver: کپی

    اسماعیلی دهج منصور، دلفان بهرام، توکلی اسداله، طراحی محمدجواد. اثر عصاره برگ شاه توت, دانه شنبلیله و برگ زیتون بر تغییرات سطح پلاسمایی کلسترول و رگه‌های چربی در جدار شریان آئورت خرگوش. یافته[Internet]. 1382؛5(1 (پیاپی 16)):3-9. Available from: https://sid.ir/paper/418467/fa

    IEEE: کپی

    منصور اسماعیلی دهج، بهرام دلفان، اسداله توکلی، و محمدجواد طراحی، “اثر عصاره برگ شاه توت, دانه شنبلیله و برگ زیتون بر تغییرات سطح پلاسمایی کلسترول و رگه‌های چربی در جدار شریان آئورت خرگوش،” یافته، vol. 5، no. 1 (پیاپی 16)، pp. 3–9، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/418467/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا