مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,128
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

578
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر برخی از ویژگی های خاک بر فعالیت آنزیم اوره آز در شماری از خاک های استان اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 95 | صفحه پایان 105

چکیده

 شدت فعالیت آنزیم اوره آز نقش مهمی در کاربرد موثر کود اوره و ارزیابی آسیب های بالقوه زیست محیطی دارد. در این پژوهش فعالیت آنزیم اوره آز در 20 خاک گوناگون از مناطق خشک و نیمه خشک استان اصفهان اندازه گیری شد, تا هم بستگی آن با برخی از ویژگی های مهم فیزیکی, شیمیایی و بیولوژیک خاک تعیین گردد. نمونه برداری از خاک به دو روش استریل و غیراستریل انجام شد, و یژگی های مورد نظر در آنها معین گردید. دامنه فعالیت آنزیم اوره آز برای خاک های مورد بررسی 5.3-79.2 میکروگرم آمونیوم آزاد شده به ازای یک گرم خاک, در دو ساعت انکوباسیون تعیین شد.نتایج حاصل از بررسی هم بستگی های خطی نشان داد که از میان ویژگی های خاک, درصد کربن آلی با فعالیت آنزیم اوره آز بیشترین هم بستگی را دارد (r=0.899***). میان فعالیت آنزیم اوره آز و درصد هیچ یک از ذرات شن, سیلت و رس هم بستگی معنی داری دیده نشد. فعالیت آنزیم اوره آز و درصد نیتروژن کل خاک هم بستگی بسیار معنی داری با یکدیگر داشتند (***(r=0.797. هم چنین, فعالیت اوره آز با هدایت الکتریکی عصاره اشباع نیز به طور معکوس هم بستگی معنی دار نشان داد (r=-0.499*), لیکن با نسبت جذب سدیمpH , (SAR), درصد آهک و ظرفیت تبادل کاتیونی هم بستگی معنی داری به دست نیامد. میان جمعیت کل باکتری ها (باکتری های رشد یافته در محیط آگار مغذی) و قارچ ها (قارچ های رشد یافته در محیط پوتیتودکتستروزآگار) با فعالیت آنزیم رابطه معنی داری وجود نداشت, ولی شمار باکتری های رشد یافته در محیط اوره آگار, با فعالیت آنزیم اوره آز هم بستگی معنی دار نشان دادند .(r=0.47*) نتیجه بررسی هم بستگی های چند متغیره گام به گام نشان داد که پس از ورود درصد کربن آلی به مدل, پارامترهای دیگر نمی توانند به ضریب هم بستگی مدل بیافزایند. بنابراین, مدل به صورت یک متغیره خواهد بود. به طور کلی, نتایج نشان می دهد که مهم ترین عامل کنترل کننده فعالیت آنزیم اوره آز در خاک های مورد آزمایش درصد کربن آلی خاک است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوربخش، فرشید، حاج رسولی ها، شاپور، و امتیازی، گیتی. (1380). تاثیر برخی از ویژگی های خاک بر فعالیت آنزیم اوره آز در شماری از خاک های استان اصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(3)، 95-105. SID. https://sid.ir/paper/419706/fa

    Vancouver: کپی

    نوربخش فرشید، حاج رسولی ها شاپور، امتیازی گیتی. تاثیر برخی از ویژگی های خاک بر فعالیت آنزیم اوره آز در شماری از خاک های استان اصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(3):95-105. Available from: https://sid.ir/paper/419706/fa

    IEEE: کپی

    فرشید نوربخش، شاپور حاج رسولی ها، و گیتی امتیازی، “تاثیر برخی از ویژگی های خاک بر فعالیت آنزیم اوره آز در شماری از خاک های استان اصفهان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 3، pp. 95–105، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button