مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی، گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 4

چکیده

 سابقه و هدف: لیستریامونوسیتوژنز, باکتری میله ای گرم مثبت, بدون اسپور و کپسول است که قادر به رشد و تکثیر در دمای یخچال می باشد. این باکتری از طریق غذاهای آلوده نظیر شیر خام و پاستوریزه شده, فرآورده های لبنیاتی مانند پنیر نرم, فرآورده های گوشتی, سبزیجات آلوده و غیره به انسان منتقل میگردد. هدف از این تحقیق یافتن میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی و گوشتی (سوسیس و کالباس) توزیع شده در سطح شهر تهران و مشاهده پلاسمید موجود در آن به روش الکتروفورز میباشد.روش: در این بررسی توصیفی, نمونه هایی از فرآورده های لبنی (مانند پنیر, کرده, خامه) شیر و سوسیس و کالباس.جمع آوری شد و در محیط TSYEB در دمای یخچال, غنی سازی گردید و سپس به دو محیط اختصاصی (Listeria selective agar Palcam agar) منتقل شد و در نهایت, باکتری از ریق تستهای بیوشیمیایی شناسایی گردید. پلاسمید باکتری با استفاده از روش آلکالین (قلیایی) استخراج و خالص شد و از طریق الکتروفورز مشاهد عکسبرداری شد.یافته ها: از 61 نمونه لبنیات, 18 نمونه (29.5%) و از 52 نمونه سوسیس و کالباس. 8 نمونه (15.38%) آلوده به لیستریا بود. از مجموع 26 سویه لیستریامونوسیتوژنز جدا شده از فرآورده های لبنی و گوشتی, 5 سویه (19.23%) دارای DNA پلاسمید با وزن مولکولی حدود 3.2kbp بودند.نتیجه گیری: آلودگی با لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی و گوشتی (سوسیس و کالباس) میتواند به علت عدم رعایت بهداشت در طی فرآیندهای تولید, حمل و نقل و توزیع و نیز آلودگی دامها باشد. لذا ضروری است, به علت گستردگی مصرف اینگونه فرآورده ها در کشور, توجه خاصی به نحوه تولید و توزیع آنها مبذول گردد تا از شیوع لیستریوزیس در افراد مستعد جلوگیری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، جعفری نژاد، عباس، و شهیدی، سپیده. (1382). بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی, گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 8(21)، 1-4. SID. https://sid.ir/paper/419814/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، جعفری نژاد عباس، شهیدی سپیده. بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی, گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1382؛8(21):1-4. Available from: https://sid.ir/paper/419814/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، عباس جعفری نژاد، و سپیده شهیدی، “بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی, گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 8، no. 21، pp. 1–4، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button