Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

554
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی، گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 4

چکیده

 سابقه و هدف: لیستریامونوسیتوژنز, باکتری میله ای گرم مثبت, بدون اسپور و کپسول است که قادر به رشد و تکثیر در دمای یخچال می باشد. این باکتری از طریق غذاهای آلوده نظیر شیر خام و پاستوریزه شده, فرآورده های لبنیاتی مانند پنیر نرم, فرآورده های گوشتی, سبزیجات آلوده و غیره به انسان منتقل میگردد. هدف از این تحقیق یافتن میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی و گوشتی (سوسیس و کالباس) توزیع شده در سطح شهر تهران و مشاهده پلاسمید موجود در آن به روش الکتروفورز میباشد.روش: در این بررسی توصیفی, نمونه هایی از فرآورده های لبنی (مانند پنیر, کرده, خامه) شیر و سوسیس و کالباس.جمع آوری شد و در محیط TSYEB در دمای یخچال, غنی سازی گردید و سپس به دو محیط اختصاصی (Listeria selective agar Palcam agar) منتقل شد و در نهایت, باکتری از ریق تستهای بیوشیمیایی شناسایی گردید. پلاسمید باکتری با استفاده از روش آلکالین (قلیایی) استخراج و خالص شد و از طریق الکتروفورز مشاهد عکسبرداری شد.یافته ها: از 61 نمونه لبنیات, 18 نمونه (29.5%) و از 52 نمونه سوسیس و کالباس. 8 نمونه (15.38%) آلوده به لیستریا بود. از مجموع 26 سویه لیستریامونوسیتوژنز جدا شده از فرآورده های لبنی و گوشتی, 5 سویه (19.23%) دارای DNA پلاسمید با وزن مولکولی حدود 3.2kbp بودند.نتیجه گیری: آلودگی با لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی و گوشتی (سوسیس و کالباس) میتواند به علت عدم رعایت بهداشت در طی فرآیندهای تولید, حمل و نقل و توزیع و نیز آلودگی دامها باشد. لذا ضروری است, به علت گستردگی مصرف اینگونه فرآورده ها در کشور, توجه خاصی به نحوه تولید و توزیع آنها مبذول گردد تا از شیوع لیستریوزیس در افراد مستعد جلوگیری شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، جعفری نژاد، عباس، و شهیدی، سپیده. (1382). بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی, گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 8(21)، 1-4. SID. https://sid.ir/paper/419814/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، جعفری نژاد عباس، شهیدی سپیده. بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی, گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1382؛8(21):1-4. Available from: https://sid.ir/paper/419814/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، عباس جعفری نژاد، و سپیده شهیدی، “بررسی میزان فراوانی لیستریامونوسیتوژنز در فرآورده های لبنی, گوشتی و مشاهده پلاسمید آنها توسط الکتروفورز،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 8، no. 21، pp. 1–4، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا