Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

541
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر برداشت علوفه بر عملکرد دانه و برخی صفات ارقام یولاف (.Avena sativa L)

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 50

چکیده

 به منظور بررسی اثر برداشت علوفه در مراحل مختلف رشد بر عملکرد, اجزای عملکرد و برخی صفات مهم در کشت دو منظوره ارقام یولاف, آزمایشی به صورت کرتهای یک بار خرد شده (Split plot) در قالب طرح بلوکهای کاملا تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 80- 1379 در مزرعه آموزشی مجتمع آموزش جهاد کشاورزی شهرکرد به مرحله اجرا در آمد. در این آزمایش تیمارهای بعد از 5 و 10 سانتیمتر رشد رویشی به همراه عدم برداشت علوفه (کنترل) به عنوان عامل اصلی و 5 لاین مختلف یولاف به شماره های 32,28,17,2 و36 به همراه شاهد (جو رقم ماکویی) به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج تجزیه واریانس آزمایش نشان داد که اثرات سطوح عامل اصلی برداشت علوفه بر عملکرد علوفه قصیل, عملکرد کاه, تعداد روز تا 50% خوشه دهی, تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیکی, ارتفاع گیاه, وزن هزاردانه, شاخص برداشت و تعداد پنجه بارور در سطح 5% معنی دار بود؛ در حالیکه تعداد دانه در خوشه و تعداد کل پنجه تحت تاثیر تیمار مذکور قرار نگرفت. همچنین نتایج حاکی از آن بود که تاخیر در برداشت منجر به کاهش عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیکی, ارتفاع بوته, تعداد پنجه بارور و وزن هزاردانه شد. بین ژنوتیپها نیز از لحاظ کلیه صفات مورد بررسی اختلاف معنی داری مشاهده شد؛ لاینهای 2 و 17 دارای حداکثر و لاینهای 28 و 32 دارای حداقل عملکرد دانه و علوفه بودند. به طور کلی می توان چنین نتیجه گیری نمود که برداشت علوفه سبز پس از 5 سانتیمتر رشد رویشی در رقم جو ماکویی و لاینهای 2 و 17 یولاف بدون مواجه شدن با کاهش عملکرد دانه می تواند تا حدودی در مواقع ضروری جهت تامین علوفه مورد نیاز دام در فصل پاییز و کشت دو منظوره در منطقه مناسب باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همت زاده، فرشید، رضایی، عبدالمجید، و قاسمی پیربلوطی، عبداله. (1382). بررسی اثر برداشت علوفه بر عملکرد دانه و برخی صفات ارقام یولاف (.Avena sativa L). پژوهش و سازندگی، 16(4 (پی آیند 61) در زراعت و باغبانی)، 42-50. SID. https://sid.ir/paper/420028/fa

    Vancouver: کپی

    همت زاده فرشید، رضایی عبدالمجید، قاسمی پیربلوطی عبداله. بررسی اثر برداشت علوفه بر عملکرد دانه و برخی صفات ارقام یولاف (.Avena sativa L). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1382؛16(4 (پی آیند 61) در زراعت و باغبانی):42-50. Available from: https://sid.ir/paper/420028/fa

    IEEE: کپی

    فرشید همت زاده، عبدالمجید رضایی، و عبداله قاسمی پیربلوطی، “بررسی اثر برداشت علوفه بر عملکرد دانه و برخی صفات ارقام یولاف (.Avena sativa L)،” پژوهش و سازندگی، vol. 16، no. 4 (پی آیند 61) در زراعت و باغبانی، pp. 42–50، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/420028/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا