Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

673
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط نوع پروتیین مصرفی با عوامل خطر بیماری های قلبی ـ عروقی

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 78

چکیده

 زمینه: نحوه تغذیه می تواند به طور مستقیم در ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی و بروز برخی عوامل خطرساز آن نقش داشته باشد. هدف: مطالعه به منظور تعیین ارتباط نوع پروتیین مصرفی (گیاهی و حیوانی) با عوامل خطر بیماری های قلبی ـ عروقی انجام شد. مواد وروش ها: این مطالعه توصیفی ـ مقطعی در سال 1379 بر روی 4187 نفر ازافراد جامعه شهری اصفهان که سن بالاتر از 19 سال داشتند با استفاده از پرسش نامه تکرر مصرف مواد غذایی (Food Frequency Questionnaire) انجام شد. عوامل خطرساز مهم مانند فشار خون, تری گلیسرید, قند خون ناشتا و شاخص توده بدنی با نمونه گیری خون و اندازه گیری قد و وزن و فشارخون بررسی شدند . همچنین میزان درآمد و سطح تحصیلات افراد بررسی و ارتباط نوع پروتیین گیاهی و حیوانی مصرف شده با عوامل خطرساز و نیز رابطه درآمد و سطح تحصیلات با نوع پروتیین مصرفی با آنالیز رگرسیون به دست آمد. یافته ها: در بین منابع پروتیین گیاهی مصرف سویا و در بین پروتیین های حیوانی مصرف ماهی کمتر از سایر منابع بود. مصرف پروتیین های گیاهی و حیوانی در مردان ارتباطی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی نداشت (P>0.05), اما در زنان فشار خون سیستولیک, کلسترول, قند خون ناشتا و شاخص توده بدنی با مصرف پروتیین های گیاهی و نیز فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کلسترول با مصرف پروتیین های حیوانی رابطه منفی داشت (P<0.05). همچنین میزان تحصیلات با مصرف پروتیین های حیوانی رابطه مستقیم داشت (P=0.000) در حالی که سطح درآمد ارتباطی با این نوع پروتیین نداشت . مصرف پروتیین گیاهی با تحصیلات و درآمد در هر دو گروه زنان و مردان رابطه معکوس نشان داد (P=0.000).نتیجه گیری: اجرای برنامه هایی برای ترویج مصرف منابع پروتئین گیاهی جهت کنترل بیماری های قلبی ـ عروقی لازم است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علی خاصی، حسن، معطریان، علی، محمدی فرد، نوشین، حیدری، غلامحسین، امانی، احمد، بشتام، مریم، و حیدری، سعید. (1382). ارتباط نوع پروتیین مصرفی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 7(2 (پیاپی 26))، 71-78. SID. https://sid.ir/paper/420674/fa

    Vancouver: کپی

    علی خاصی حسن، معطریان علی، محمدی فرد نوشین، حیدری غلامحسین، امانی احمد، بشتام مریم، حیدری سعید. ارتباط نوع پروتیین مصرفی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1382؛7(2 (پیاپی 26)):71-78. Available from: https://sid.ir/paper/420674/fa

    IEEE: کپی

    حسن علی خاصی، علی معطریان، نوشین محمدی فرد، غلامحسین حیدری، احمد امانی، مریم بشتام، و سعید حیدری، “ارتباط نوع پروتیین مصرفی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 71–78، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/420674/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا