مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,590
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام خوراک های دام استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 100 | صفحه پایان 105

چکیده

 جهت استفاده بهینه از منابع خوراک دام, شناخت ترکیبات شیمیایی و ارزش غذایی آنها ضروری است. در این تحقیق از 23 قلم ماده خوراکی جمعا 440 نمونه از مزارع و واحدهای تولیدی استان گیلان با روش آمار نمونه ای جمع آوری گردید. مقادیر پروتئین خام, چربی خام, خاکسترخام, الیاف خام, ان. اف. ای, انرژی خام, کلسیم, فسفر, سدیم , پتاسیم, منیزیم, آهن, منگنز, مس و روی در نمونه ها با روشهای استاندارد اندازه گیری شد. از نظر مواد آلی مهم, نتایج بدست آمده اغلب با جداول بین المللی چندان متفاوت نبود اما از نظر مواد معدنی تفاوت های چشمگیر مشاهده شد. شبدر برسیم با 27±22.4 درصد بیشترین و کاه غلات بین 3.3 تا 4.5 درصد کمترین سطح پروتئین خام را در ماده خشک دارا بودند. در رابطه با انرژی خام, سرشاخه دارواش با 186 ± 5128 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک, بالاترین سطح را دارا بود, در حالیکه آزولا کمترین میزان انرژی (442±3163 کیلوکالری) و بیشترین میزان خاکستر (8±32%) را دارا بود. سطح انرژی در سایر اقلام خوراکی حدود 4000 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک بود. کلسیم و پتاسیم در علوفه ها و سرشاخه ها در سطوح نسبتا بالایی ( به ترتیب 1.9 - 1.24 و 3.3- 1.3 درصد در ماده خشک) مشاهده شد اما فرآورده های فرعی برنجکوبی و گندم کوبی از نظر این دو عنصر فقیر بودند. غلظت فسفر در سبوس گندم و برنج نسبتا پایین و کمتر از 1% مشاهده شد. عنصر منیزیم در یونجه, شبدر, سرشاخه ها, سبوسها و صدف بین 0.3 تا 0.4 درصد و در کاه غلات کمتر از 0.1 درصد در ماده خشک تعیین گردید. به غیر از صدف, کاه جو با 324±817 میلیگرم در کیلوگرم, بیشترین و شبدر برسیم با 61± 117 میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک کمترین غلظت آهن را نشان دادند ولی میزان آهن در سایر اقلام بین این دو قرار داشت. میزان روی در کاه گندم و جو 17-15, در آزولا و سبوس گندم 72-67 میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک و در سایر خوراکها بین این دوسطح قرار داشت. عنصر مس در صدف, فرآورده های فرعی برنجکوبی و آزولا بین 40-18 و در سایر مواد بین 15-7 میلیگرم در کیلوگرم ماده خشک اندازه گیری شد. ضرایب تغییرات مواد اصلی در اقلام مطالعه شده پایین ولی در مورد مواد معدنی مخصوصا عناصر کم نیاز مثل آهن و منگنز اغلب در حد بالائی مشاهده گردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فضایلی، حسن، نیک خواه، علی، و میرهادی، سیداحمد. (1379). تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام خوراک های دام استان گیلان. پژوهش و سازندگی، 13(1 (پی آیند 46))، 100-105. SID. https://sid.ir/paper/420799/fa

Vancouver: کپی

فضایلی حسن، نیک خواه علی، میرهادی سیداحمد. تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام خوراک های دام استان گیلان. پژوهش و سازندگی[Internet]. 1379؛13(1 (پی آیند 46)):100-105. Available from: https://sid.ir/paper/420799/fa

IEEE: کپی

حسن فضایلی، علی نیک خواه، و سیداحمد میرهادی، “تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی خام خوراک های دام استان گیلان،” پژوهش و سازندگی، vol. 13، no. 1 (پی آیند 46)، pp. 100–105، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/420799/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button