مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,661
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان سازگاری دانهال های ارقام پسته (.Pistacia vera L) و بنه (P.mutica) به شوری با توجه به فاصله زمانی خشک شدن آنها

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 104

چکیده

 به منظور بررسی میزان سازگاری دانهال های هشت رقم پسته به شوری با توجه به شاخص فاصله زمانی خشک شدن دانهال ها, آزمایش گلدانی شامل سه طرح اسپلیت پلات با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. در هر اسپلیت یکی از انواع نمک های کلرورهای سدیم, کلسیم و یا منیزیم نمک غالب بوده, بطوری که در طرح های II ,I وIII نسبت های Na:Ca:Mg به ترتیب 1: 5: 1, 1:5:1 و 1:1:5 در نظر گرفته شد. درکرتهای اصلی هدایت های الکتریکی 0.5, 2.5, 4.5, 8.5 و 16.5 دسی زیمنس بر متر آب آبیاری و در کرت های فرعی دانهال های پنج رقم زراعی پسته (کله قوچی, احمد آقایی, ممتاز, اکبری و اوحدی) و نیز دانهال های دو رقم وحشی (بادامی ریز, سرخس) از (Pistacia vera L.) و بنه .P.mutica) بعنوان تیمار انتخاب و در مجموع تیمارها در 480 واحد آزمایشی انجام شد. از نظر شاخص فاصله زمانی خشک شدن دانهال ها, تفاوت های معنی داری بین ارقام, هدایت های الکتریکی آب آبیاری و نسبت نمک ها ملاحظه گردید. احمد آقایی مقاومترین رقم به شوری کلرورسدیم (نسبت 5:1:1) بوده ولی به شوری کلرور منیزیم (نسبت 1:1:5) نسبتا حساس بود. اکبری حساس ترین رقم به شوری کلرورسدیم بوده و به علت اینکه به شوری کلرورمنیزیم نیز نسبتا حساس بوده, لذا بعنوان حساس ترین رقم به شوری های متفاوت معرفی گردید. بعد از اکبری, بنه و ممتاز به شوری های متفاوت نمک ها و بویژه کلرورسدیم حساس بودند. بادامی ریز و اوحدی بعنوان مقاومترین پایه ها به شوری متفاوت نمک های غربالگری شدند. با توجه به نتایج سایر تحقیقات با اطمینان بیشتری بادامی ریز را نسبت با اوحدی بعنوان رقم مقاوم معرفی می نماییم.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    معین راد، حمید، و سوهانی، علیرضا. (1384). بررسی میزان سازگاری دانهال های ارقام پسته (.Pistacia vera L) و بنه (P.mutica) به شوری با توجه به فاصله زمانی خشک شدن آنها . بیابان، 10(1)، 87-104. SID. https://sid.ir/paper/421043/fa

    Vancouver: کپی

    معین راد حمید، سوهانی علیرضا. بررسی میزان سازگاری دانهال های ارقام پسته (.Pistacia vera L) و بنه (P.mutica) به شوری با توجه به فاصله زمانی خشک شدن آنها . بیابان[Internet]. 1384؛10(1):87-104. Available from: https://sid.ir/paper/421043/fa

    IEEE: کپی

    حمید معین راد، و علیرضا سوهانی، “بررسی میزان سازگاری دانهال های ارقام پسته (.Pistacia vera L) و بنه (P.mutica) به شوری با توجه به فاصله زمانی خشک شدن آنها ،” بیابان، vol. 10، no. 1، pp. 87–104، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/421043/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button