مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

998
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

6

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

به کارگیری زیست آزمون RNPR به منظور ارزیابی کیفیت پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 43

چکیده

 سابقه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتیینی مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین علت روش های بیولوژیک, میکروبیولوژیک, شیمیایی و تلفیقی متعددی برای تعیین کیفیت پروتیینها معرفی و بکار گرفته شده است.در این میان, هر چند روش نسبت خالص نسبی پروتئین یا به اختصار RNPR زیست آزمونی است که از مناسب ترین روشها به شمار آمده, اما تا کنون نوشته ای مبنی بر کاربرد آن در کشور منتشر نشده است. مقاله حاضر, گزارش پژوهشی است که با هدف به کارگیری این زیست آزمون در تعیین کیفیت پروتیینی یک نمونه غذای صنعتی کودک با نام تجارتی شادامین گندمی, طراحی شده و به اجرا در آمده است. مواد و روشها: در مجموع 24 موش صحرایی نر در سن 21 تا 23 روز, از نژاد NMRI رازی تحت 3 رژیم غذایی مورد (شادامین گندمی), مبنا (کازیین تکمیل شده با ال-متیونین), هر یک حاوی 8 درصد پروتیین, و پایه (بدون پروتیین) قرار داده شدند. طول دوره مطالعه 14 روز بوده و در این مدت , آب و غذا به طور آزادانه در اختیار حیوانات قرار داشت. به منظور محاسبه ارقام NPR منابع پروتیینی, مقدار دریافت غذا و تغییر وزن حیوانات تعیین گردید. یافته ها: در پایان مزالعه, ارقام 4.05±0.37 و 3.96±0.76 به عنوان میانگین شاخص NPR به ترتیب برای پروتیین های شادامین گندمی و کازیین + متیونین به دست آمد.نتیجه گیری و توصیه ها: به این ترتیب, رقم شاخص RNPR پروتیین نمونه غذای کودک مورد مطالعه در بالاترین حد ممکن یعنی 100 قرار دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدی، آرش، امین پور، آزاده، ولایی، ناصر، و کیمیاگر، سیدمسعود. (1380). به کارگیری زیست آزمون RNPR به منظور ارزیابی کیفیت پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، 6(1 (پی در پی 21))، 37-43. SID. https://sid.ir/paper/421127/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدی آرش، امین پور آزاده، ولایی ناصر، کیمیاگر سیدمسعود. به کارگیری زیست آزمون RNPR به منظور ارزیابی کیفیت پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک. پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)[Internet]. 1380؛6(1 (پی در پی 21)):37-43. Available from: https://sid.ir/paper/421127/fa

    IEEE: کپی

    آرش رشیدی، آزاده امین پور، ناصر ولایی، و سیدمسعود کیمیاگر، “به کارگیری زیست آزمون RNPR به منظور ارزیابی کیفیت پروتئینی یک نمونه غذای صنعتی کودک،” پژوهنده (researcher bulletin of medical sciences)، vol. 6، no. 1 (پی در پی 21)، pp. 37–43، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/421127/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button