مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,083
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره آبی سنجد با و بدون مرفین بر میزان ضددردی در موش سوری

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 33

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به موارد متعدد بروز درد و اهمیت کنترل آن, همچنین عوارض شناخته شده مواد ضددرد مانند مرفین و گزارشات احتمالی مبنی بر تاثیر مثبت عصاره آبی گیاه سنجد, تحقیق حاضر جهت مقایسه اثر دوزهای مختلف این عصاره با و بدون مرفین بر میزان ضددردی انجام گرفت.روش بررسی: این مطالعه تجربی روی 80 سر موش سوری نر نژاد NMRI با وزن تقریبی 28±3 گرم انجام پذیرفت. حیوانات مورد استفاده به 10 گروه 8 تایی شامل کنترل, کنترل مثبت (شم), گروه دریافت کننده مرفین به مقدار 2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن, گروه های دریافت کننده عصاره آبی میوه سنجد با مقادیر 62.5, 125 و250  میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به تنهایی و گروه های دریافت کننده عصاره آبی میوه سنجد با مقادیر فوق همراه با مرفین به میزان 2 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تقسیم شدند. تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی و سی دقیقه قبل از شروع آزمون رایتینگ انجام گردید. به گروه کنترل نیز حجمی برابر با مرفین به صورت داخل صفاقی از سرم فیزیولوژی تزریق شد. در گروه کنترل مثبت ایندومتاسین به میزان 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن تزریق شد و سپس تعداد انقباضات شکمی به عنوان معیاری از درد احشایی, به مدت 30 دقیقه شمارش گردید. میزان درد در گروه های مورد آزمایش با آزمون کروسکال والیس مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: تحقیق روی 80 سر موش در دو مرحله با و بدون مرفین و با سه دوز عصاره انجام گرفت. میزان درد در گروه شاهد 88.4±2.4 و با دوز 62.5 میلی گرم عصاره سنجد بدون مرفین 39.6±2.4 و با مرفین برابر 9.3±1.4 بود (p<0.0001). در ضمن نتایج نشان داد که با افزایش دوز عصاره, میزان ضددردی نیز افزایش یافت (p<0.001).نتیجه گیری: به نظر می رسد که استفاده از عصاره میوه سنجد می تواند به همراه مرفین سبب افزایش اثرات ضددردی آن گردد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    واعظی، غلامحسن، توسلی، زهره، و رنجبربهادری، شاهرخ. (1390). بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره آبی سنجد با و بدون مرفین بر میزان ضددردی در موش سوری. پژوهش در پزشکی، 35(1)، 27-33. SID. https://sid.ir/paper/42129/fa

    Vancouver: کپی

    واعظی غلامحسن، توسلی زهره، رنجبربهادری شاهرخ. بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره آبی سنجد با و بدون مرفین بر میزان ضددردی در موش سوری. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1390؛35(1):27-33. Available from: https://sid.ir/paper/42129/fa

    IEEE: کپی

    غلامحسن واعظی، زهره توسلی، و شاهرخ رنجبربهادری، “بررسی تاثیر مقادیر مختلف عصاره آبی سنجد با و بدون مرفین بر میزان ضددردی در موش سوری،” پژوهش در پزشکی، vol. 35، no. 1، pp. 27–33، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/42129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button