مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,291
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

592
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی و ارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان منطقه ای از تهران

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 127

چکیده

 سابقه و هدف: این مطالعه به منظور تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی و ارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان 18-10 ساله جامعه شهری منطقه 13 تهران انجام شد.مواد و روشها: ارزیابی دریافتهای غذایی در 1476 نفر از افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران با استفاده از یادآمد 24 ساعته خوراک برای دو روز توسط پرسشگران مجرب صورت گرفت. در این بررسی پس از حذف موارد کم و بیش گزارش دهی, 304 نوجوان در قالب بخشی از مطالعه مقطعی هرم راهنمای غذایی در سال 78, مورد ارزیابی تنوع غذایی قرار گرفتند. جهت تعیین امتیاز تنوع غذایی از 5 گروه اصلی مطابق تعاریف هرم راهنمای غذای روزانه استفاده شد که این 5 گروه به 23 زیر گروه تقسیم شده اند. هریک از پنج گروه حداکثر 2 امتیاز از کل 10 امتیاز تنوع غذایی را دارا بود. برای اینکه هر فرد مصرف کننده هریک از زیر گروه های غذایی محسوب شود, می باید حداقل نصف سروینگ از ماده غذایی را در عرض 2 روز یادآمد مصرف کرده باشد. نسبت کفایت برخی مواد مغذی و میانگین آنها با استفاده از مقادیر توصیه شده استانداردها و در نظر گرفتن سن و جنس محاسبه شد. وزن با استفاده از ترازوی فنری و قد مطابق پروتکل های استاندارد اندازه گیری BMI محاسبه شد. جهت مقایسه میانگین ها از Students' t test استفاده شد. ضرایب همبستگی جهت مقایسه امتیازدهی تنوع غذایی (DDS) با نسبت کفایت مواد غذایی (NAR) و میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) بکار رفت. با توجه به نرمال بودن و یا نرمال نبودن توزیع داده ها از همبستگی Pearson و Spearman استفاده شد.یافته ها: امتیاز کل تنوع غذایی 1.08±6.26 بود. بیشترین امتیاز را میوه ها (1.46±0.61) و کمترین امتیاز را غلات (0.27±0.95) داشتند. همبستگی مثبت و معنی داری میان DDS و MAR مشاهده شد (P<0.001 ,r= 0.042) و50% افراد امتیاز کل تنوع غذایی برابر 6 یا بیشتر از آن داشتند BMI .در افرادی که امتیاز کل تنوع غذایی آنها بیشتر یا مساوی 6 بود, نسبت به سایرین بالاتر بود (4.07±19.81 در مقابل 3.30±18.95 کیلوگرم بر متر مربع و (P<0.01, همبستگی مثبت و معنی داری میان DDS و غالب نسبت کفایت مواد مغذی دریافتی مشاهده شد.نتیجه گیری و توصیه ها: اندازه گیری امتیاز تنوع غذایی روش مناسبی جهت اندازه گیری کفایت دریافت مواد مغذی است و با ایجاد تنوع غذایی بیشتر با توجه به هرم راهنمایی غذایی می توان به کفایت تغذیه ای بالاتر و دریافت کافی مواد مغذی و مواد مغذی ضروری برای سلامت دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، آزادبخت، لیلا، حسینی، فیروزه، و عزیزی، فریدون. (1382). تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی و ارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان منطقه ای از تهران. پژوهش در پزشکی، 27(2)، 119-127. SID. https://sid.ir/paper/42177/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، آزادبخت لیلا، حسینی فیروزه، عزیزی فریدون. تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی و ارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان منطقه ای از تهران. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1382؛27(2):119-127. Available from: https://sid.ir/paper/42177/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، لیلا آزادبخت، فیروزه حسینی، و فریدون عزیزی، “تعیین تنوع مواد غذایی مصرفی و ارتباط آن با کفایت دریافت مواد مغذی در نوجوانان منطقه ای از تهران،” پژوهش در پزشکی، vol. 27، no. 2، pp. 119–127، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/42177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button