مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

25,874
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف عصاره دانه کتان بر کیفیت شیر مادر

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 تغذیه نوزاد با شیر مادر به دلایل متعدد مانند کاهش چشمگیر ابتلا به بیماریهای معدی روده ای، عفونتهای حاد، بیماریهای گوش میانی، عفونتهای مجاری ادراری، ذات الریه و اسهال و در نهایت کاهش مرگ و میر نوزادان تغذیه شده با شیر مادر و همچنین ایجاد آرامش روحی روانی برای مادر و نوزاد و کاهش مشکلات اقتصادی وابسته به مواد ذکر شده قابل توجه است. برای یافتن راه مناسب به منظور افزایش شیر مادران به بررسی اثر مصرف خوراکی عصاره گیاهان شیرازی ایران بر میزان و کیفیت شیر مادر پرداخته ایم. پژوهشهای انجام شده روی گیاهان شیرزا، نشان داده است که ماده مؤثر در این گیاهان اغلب ترکیبات پکتیک است و مصرف این گیاهان سبب افزایش میزان پرولاکتین(PRL) و در نتیجه افزایش میزان شیر مادران می گردد. در کشور ما گیاهان بسیاری به صورت سنتی برای افزایش میزان شیر مادران مورد استفاده قرار گرفته اند. با توجه به تأثیر بالای تیره کتانیان، در این پژوهش از یکی از گیاهان این تیره به نام کتان استفاده شده است. پس از عصاره گیری و لیوفیلیزه کردن نمونه ها، سنجش ترکیبات پکتیک در عصاره لیوفیلیزه شده صورت گرفته است. میزان ترکیبات پکتیک در 1 گرم عصاره دانه کتان با مقادیر مشابه زا عصاره دانه پنبه، از تیره پنیرک، را که آن نیز از گیاهان شیرازی بسیار مؤثر است (قبلاً گزارش کرده ایم) را مقایسه شد. نتایج حاصل نشان می دهد که میزان ترکیبات مؤثر در 1 گرم عصاره دانه کتان حدود 5 برابر مقادیر مشابه در عصاره دانه پنبه است. همچنین نشان داده شده است که مصرف مقادیر مؤثر از عصاره دانه کتان که سبب افزایش پرولاکتین و در نتیجه افزایش شیر می گردد بر میزان فاکتورهایIgA , IgM در شیر تغییر معنی داری ایجاد نمی کند در حالی که میزان فاکتورهایC3 و C4 را در شیر مادران مصرف کننده عصاره مذکور افزایش می دهد. با توجه به اینکه C3 و C4 از عوامل ضد باکتریایی در شیر مادر هستند، نتایج حاصل نشان می دهد که مصرف این عصاره، افزون بر افزایش میزان شیر مادر، به علت افزایش میزان پرولاکتین (PRL)، می تواند نقش مؤثری در افزایش کیفیت شیر به منظور پیشگیری از ابتلای نوزاد به بیماریهای عفونی متعدد داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرزاد، سپهری، حوری، و معرفی، محمد. (1381). بررسی اثر مصرف عصاره دانه کتان بر کیفیت شیر مادر. زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)، 15(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/422061/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرزاد، سپهری حوری، معرفی محمد. بررسی اثر مصرف عصاره دانه کتان بر کیفیت شیر مادر. زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)[Internet]. 1381؛15(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/422061/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد روغنی، حوری سپهری، و محمد معرفی، “بررسی اثر مصرف عصاره دانه کتان بر کیفیت شیر مادر،” زیست شناسی کاربردی (علوم پایه)، vol. 15، no. 1، pp. 0–0، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/422061/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button