Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,552
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین شاخصهای پیش بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانی

صفحات

 صفحه شروع 789 | صفحه پایان 798

چکیده

 بیماریهای قلبی - عروقی همچنان یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی در کشور ما محسوب می شود. مطالعات زیادی به بررسی عوامل خطر این بیماری پرداخته اند که تعدادی از آنها رابطه عوامل مختلف تغذیه ای و غیرتغذیه ای را با این بیماری بیان کرده اند. هدف از این بررسی تعیین شاخصهای پیش بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد ساکن منطقه 13 تهران بوده است. از بین افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران, دریافتهای غذایی افارد به روش 2 روز یاد آمد به طور تصادفی ارزیابی و ثبت گردید. پس از حذف افراد کم گزارش ده و بیش گزارش ده, 486 فرد بزرگسال بالای 20 سال در مطالعه باقی ماندند. در باین افراد اطلاعات مربوط به تن سنجی (قد و وزن) و مصرف دخانیات, سطح تحصیلات, فشارخون و سطح چربیهای خون جمع آوری شد و جهت تعیین عوامل خطر بیماری قلبی - عروقی از مدل رگرسیون خطی و روش گام به گام استفاده گردید. براساس نتایج به دست آمده (Body mass index) BMI و (Wast to hip Ratio) WHR با افزایش سن در زنان افزایش یافته بود (به ترتیب P<0.01 و (P<0.05 توزیع افراد در گروههای مختلف سنی از نظر سیگار کشیدن و سطح تحصیلات متفاوت بود. نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی ارتباط قوی و مثبتی را بین BMI و کربوهیدرات مصرفی با تری گلیسرید) به ترتیب P<0.05,β =1.1  و P<0.05,β=2.4 ) همچنین ارتباط قوی و مثبتی را بین وزن و سن و کلسترول مصرفی با LDL (P<0.05, β =1.1  و P<0.05, β =1.6 و P<0.01, (β =0/7 نشان داد. در این مطالعه مشاهده شد که تعدادی از عوامل تغذیه ای و غیر تغذیه ای با بعضی از عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه مورد بررسی, در ارتباط هستند که توجه به این عوامل جهت پیشگیری و کاهش بروز بیماریهای ذکر شده از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

میرمیران، پروین، آزادبخت، لیلا، اسماعیل زاده، احمد، سهراب، گلبن، و عزیزی، فریدون. (1382). تعیین شاخصهای پیش بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 10(37)، 789-798. SID. https://sid.ir/paper/423281/fa

Vancouver: کپی

میرمیران پروین، آزادبخت لیلا، اسماعیل زاده احمد، سهراب گلبن، عزیزی فریدون. تعیین شاخصهای پیش بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانی. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1382؛10(37):789-798. Available from: https://sid.ir/paper/423281/fa

IEEE: کپی

پروین میرمیران، لیلا آزادبخت، احمد اسماعیل زاده، گلبن سهراب، و فریدون عزیزی، “تعیین شاخصهای پیش بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانی،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 10، no. 37، pp. 789–798، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423281/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا