Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,107
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد محصول گندم

صفحات

 صفحه شروع 214 | صفحه پایان 222

کلیدواژه

چکیده

 در مناطق خشک ونیمه خشک ایران اکثر آبهای آبیاری از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده وبه درجات مختلف با شوری همراه می باشد. اغلب از اینگونه آبها برای کشت گیاهان مقاوم ونیمه مقاوم به شوری استفاده ودر بسیاری از موارد از عملکرد نسبتاً مطلوبی نیز برخوردار است .لذا جهت تعیین تحمل گیاهان مختلف به شوری خاک وآب و کاهش عملکرد آنها انجام مطالعات منطقه ای ضروری بنظر میرسد. بمنظور بررسی عملکرد گندم( رقم روشن )با کاربرد سه نوع کیفیت آب آبیاری8/1,9/4و 2/8 دسی سیمنس بر متر آزمایشی در غالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار برای مدت سه سال زراعی در ایستگاه تحقیقات زهکشی واصلاح اراضی رودشت به اجرا در آمد. نتایج حاصله نشان میدهد که شوری آب آبیاری تأثیر بسیار معنی داری در عملکرد دانه , ارتفاع ساقه, طول خوشه ووزن هزار دانه داشته است. همچنین تأثیر معنی داری در عملکرد کاه مشاهده گردید. در تیمارهای شوری آب آبیاری 8/1 ,9/4 و2/8 دسی زیمنس بر مترمیانگین عملکرد دانه گندم به ترتیب 4201, 3875 و 2827 کیلوگرم در هکتار بود که میزان کاهش عملکرد دانه در شوری آب آبیاری 9/4 و2/8 دسی زیمنس بر متر نسبت به 8/1 دسی زیمنس بر متر به ترتیب 8و32 درصد بوده است. عملکرد کاه در تیمارهای شوری آب آبیاری به ترتیب 5835, 5382 و 4268 کیلوگرم در هکتار است.میزان کاهش عملکرد کاه نیز در دو کیفیت آب آبیاری فوق الذکر نسبت به شوری آب آبیاری 8/1 دسی زیمنس بر متر 8 و27 درصد می باشد. میزان وزن هزار دانه به ترتیب در شوریهای آب آبیاری 0/40,3/39و 3/34 گرم بدست آمد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، محمد. (1381). تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد محصول گندم. علوم خاک و آب، 16(2)، 214-222. SID. https://sid.ir/paper/423686/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی محمد. تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد محصول گندم. علوم خاک و آب[Internet]. 1381؛16(2):214-222. Available from: https://sid.ir/paper/423686/fa

    IEEE: کپی

    محمد فیضی، “تاثیر شوری آب آبیاری بر عملکرد محصول گندم،” علوم خاک و آب، vol. 16، no. 2، pp. 214–222، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423686/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا