مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

741
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از پدیده ژنتیکی تفکیک متجاوز جهت اصلاح صفت مقاومت به شوری در گندم بهاره

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 جمعیت های دورگه (F3) حاصله از تلاقی چهار واریته گندم نیمه مقاوم به شوری ایجاد و جهت دست یابی به ژنوتیپ های مقاومی که در نتیجه پدیده ژنتیکی تفکیک متجاوز ایجاد شده اند, ارزیابی گردیدند. بدین منظور ژنوتیپ ها در محیطی با غلظت NaCl mM 350 کشت شده تا جوانه زنی و گیاهچه آنها مورد بررسی قرار گیرد. میزان شدت انتخاب حاصله در این جوامع در حال تفکیک, برابر با 24/0 الی 27/0 بود (22 الی 25 گیاهچه از 9000 بذر انتخاب شدند). به منظور مقایسه میزان مقاومت به شوری در تفکیک یافته های متجاوز و نیز مقایسه آنها با والدینشان از یک آزمایش هیدوپونیک با غلظت های 150, 200, 225,250, 275 و NaCl mM 300 استفاده گردید. ملاک مقاومت به شوری در این ارقام عبارت بود از طول ریشه و ساقه در گیاهچه هایی که برای دو هفته در غلظت های ذکر شده در بالا رشد یافته بودند. ریشه و ساقه تفکیک یافته های متجاوز طویل تر از والدینشان بود (به استثناء واریته 66 Tobari) که بیانگر مقاومت بیشتر بهNaCl  می باشد. به این ترتیب می توان فرض نمود که صفت مزبور دارای پایه T L Q است و بنابراین والدین این دورگه ها ژن های متفاوتی در خصوص صفت مقاومت به شوری دارا می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سادات نوری، سیداحمد، و هراتی، مجید. (1384). استفاده از پدیده ژنتیکی تفکیک متجاوز جهت اصلاح صفت مقاومت به شوری در گندم بهاره. مجله علوم جمهوری اسلامی ایران، 16(3)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/424134/fa

    Vancouver: کپی

    سادات نوری سیداحمد، هراتی مجید. استفاده از پدیده ژنتیکی تفکیک متجاوز جهت اصلاح صفت مقاومت به شوری در گندم بهاره. مجله علوم جمهوری اسلامی ایران[Internet]. 1384؛16(3):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/424134/fa

    IEEE: کپی

    سیداحمد سادات نوری، و مجید هراتی، “استفاده از پدیده ژنتیکی تفکیک متجاوز جهت اصلاح صفت مقاومت به شوری در گندم بهاره،” مجله علوم جمهوری اسلامی ایران، vol. 16، no. 3، pp. 0–0، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/424134/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button