مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,027
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

177
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر میزان نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد علوفه و دانه جو کارون

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 106

چکیده

 به منظور بررسی اثر نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد دانه وعلوفه جو (Hordeum vulgare L.) رقم کارون, آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در چارچوب بلوک های کامل تصادفی, در مزرعه پژوهشی مجتمع عالی آموزشی وپژوهشی کشاورزی رامین وابسته به دانشگاه شهید چمران اهواز, در سال زراعی 76-1375 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطح نیتروژن 45, 90, 135, 180 و 225 کیلوگرم نیتروژن در هکتار به صورت کود اوره در کرت های اصلی, و سه زمان برش علوفه شامل عدم برش علوفه, برش علوفه در ابتدای ساقه رفتن بدون قطع مریستم زایشی و برش علوفه در اواسط ساقه رفتن با قطع مریستم زایشی ساقه اصلی در کرت های فرعی بود. اختلاف معنی داری در عملکرد دانه بر اثر میزان های مختلف نیتروژن و زمان برش علوفه دیده شد. در بررسی اثر متقابل نیتروژن و زمان برش علوفه, بیشترین عملکرد دانه به میزان 281.6 گرم در متر مربع, با مصرف 90 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در زمان برش علوفه ابتدای ساقه رفتن, و کمترین عملکرد با میانگین 158.7 گرم در متر مربع با مصرف 45 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در زمان برش علوفه اواسط ساقه رفتن به دست آمد. تاثیر متقابل سطوح نیتروژن و برداشت علوفه از نظر شمار سنبله درواحد سطح, شمار دانه در سنبله و وزن هزار دانه معنی دار بود. در میان اجزای عملکرد, شمار سنبله و وزن دانه به ترتیب حساسیت بیشتری نسبت به سطوح نیتروژن و زمان برش علوفه نشان دادند. درصد و عملکرد پروتئین علوفه خشک با افزایش کاربرد نیتروژن افزایش معنی داری داشت, ولی با تاخیر در زمان برداشت علوفه, درصد پروتئین کاهش و عملکرد آن افزایش معنی دار یافت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که مقادیر زیاد نیتروژن نتوانست خسارت تاخیر دربرداشت علوفه را بر تولید دانه جبران نماید. با توجه به اجزای اندازه گیری شده, می توان گفت که مصرف کود نیتروژن با کاربرد 90 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار, و برداشت علوفه در مرحله ابتدای ساقه رفتن, نسبت به تیمارهای دیگر از برتری مناسبی در کشت دو منظوره (علوفه + دانه) برخوردار بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

فتحی، قدرت اله، مجدم، مانی، سیادت، سیدعطااله، و نورمحمدی، قربان. (1380). تاثیر میزان نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد علوفه و دانه جو کارون. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(4)، 97-106. SID. https://sid.ir/paper/424358/fa

Vancouver: کپی

فتحی قدرت اله، مجدم مانی، سیادت سیدعطااله، نورمحمدی قربان. تاثیر میزان نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد علوفه و دانه جو کارون. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(4):97-106. Available from: https://sid.ir/paper/424358/fa

IEEE: کپی

قدرت اله فتحی، مانی مجدم، سیدعطااله سیادت، و قربان نورمحمدی، “تاثیر میزان نیتروژن و زمان برش علوفه بر عملکرد علوفه و دانه جو کارون،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 4، pp. 97–106، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/424358/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button