Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,421
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

258
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت در مواد غذائی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذائی مرکز تحقیقاتی و آموزشی علوم آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 65 | صفحه پایان 69

چکیده

 سابقه و هدف: اسهال یکی از علل مهم مرگ و میر کودکان در کشورهای جهان سوم می باشد. طبق آمار منتشره از طرف سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه حدود 12 میلیون کودک در سراسر جهان بر اثر ابتلا به بیماریهای مختلف جان خود را از دست می دهند که سهم بیماری اسهال, 5 میلیون نفر در سال می باشد. باکتری ها با مکانیسم های مختلفی در ایجاد اسهال نقش دارند. یکی از مهمترین مکانیسم ها تولید انتروتوکسین از جمله انتروتوکسین مقاوم به حرارت می باشد. روشهای ارزیابی انتروتوکسین مقاوم به حرارت شامل تکنیک های سریع Gene probe ,ELISA,  و روش بیولوژیک استفاده از نوزاد موش Suckling Mouse Assay (SMA)  می باشد. با توجه به نقش مواد غذائی آلوده در ایجاد بیماری اسهال بررسی شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی, 1081 مورد ماده غذائی از نظر وجود باکتری های خانواده انتروباکتریاسه مورد آزمایش قرار گرفتند.یافته ها: از 1081 مورد ماده غذائی تحت آزمایش, 265 مورد (24.5%) آلوده به میکروبهای خانواده انتروباکتریاسه بودند. 203 مورد از انتروباکتریاسه هائی که قادر به تولید انتروتوکسین بودند (اشریشیاکلی 102 مورد, انتروباکتر 44 مورد, کلبسیلا 30 مورد و سیتروباکترفروندی 27 مورد) از نظر تولید انتروتوکسین مقاوم به حرارت با روش SMA مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه نشان داد که در 7% از باکتری های ذکر شده, انتروتوکسین مقاوم به حرارت وجود داشت.نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به شیوع %7 انتروتوکسینوژنهای باکتریهای روده ای, لزوم نظارت بهداشتی دقیق تر بر محصولات غذایی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظفری، نورامیر، فروهش تهرانی، هما، سالک مقدم، علیرضا، روستایی، محمد، روادگر، بهرام، و قاسمی، منیژه. (1381). شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت در مواد غذائی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذائی مرکز تحقیقاتی و آموزشی علوم آزمایشگاهی. پژوهش در پزشکی، 26(1)، 65-69. SID. https://sid.ir/paper/425603/fa

    Vancouver: کپی

    مظفری نورامیر، فروهش تهرانی هما، سالک مقدم علیرضا، روستایی محمد، روادگر بهرام، قاسمی منیژه. شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت در مواد غذائی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذائی مرکز تحقیقاتی و آموزشی علوم آزمایشگاهی. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1381؛26(1):65-69. Available from: https://sid.ir/paper/425603/fa

    IEEE: کپی

    نورامیر مظفری، هما فروهش تهرانی، علیرضا سالک مقدم، محمد روستایی، بهرام روادگر، و منیژه قاسمی، “شیوع انتروباکتریاسه های تولید کننده انتروتوکسین مقاوم به حرارت در مواد غذائی ارسالی به آزمایشگاه میکروب شناسی مواد غذائی مرکز تحقیقاتی و آموزشی علوم آزمایشگاهی،” پژوهش در پزشکی، vol. 26، no. 1، pp. 65–69، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/425603/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا