مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,169
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری (CINa) و رطوبتی بر عملکرد ذرت

صفحات

 صفحه شروع 641 | صفحه پایان 654

چکیده

 بررسی اثر تنش های شوری و رطوبتی و اثر متقابل این دو تنش بر فرایند رشد و میزان محصول ذرت نوع هیبرید 704 در گلخانه ایستگاه تحقیقات خاک و آب کرج در بیست تیمار و هشت تکرار بصورت فاکتوری با طرح آماری پایه بلوک های کامل تصادفی در گلدان های پلاستیکی با وزن اولیه کاملا مشخص مورد آزمایش قرار گرفت. آب آبیاری در پنج سطح شوری با هدایت الکتریکی 0.5 (شاهد), 6, 4, 2 و 8 دسی زیمنس برمتر و از نمک کلرور سدیم (99% خالص) برای تیمارهای یاد شده مورد استفاده قرار گرفت. تنش های رطوبتی با دور آبیاری ثابت 9, 6, 4 و 14 روز و با تخلیه تقریبی 70, 50, 30 و 90درصد آب قابل استفاده گیاه با توزین روزانه گلدانها و تعیین رطوبت موجود در خاک محاسبه و کمبود رطوبت تا درصد تعیین شده برای هر تیمار به طریق حجمی تامین شده است. آب آبشویی خاک بر مبنای ده درصد کاهش مجاز محصول جهت کاهش تجمع املاح در خاک منطقه ریشه ها محاسبه و به آب آبیاری اضافه شده است. آزمایش از مرحله 4 برگه شدن ذرت شروع تا برداشت محصول ادامه داشته و نتایج زیر بدست آمده است. تنش شوری و تنش آبی هر دو موجب کاهش سطح برگ, وزن خشک و ارتفاع گیاه گردیده است. در این فرآیند اثر تیمارهای شوری dS/m 8, 6, 4 بر روند کاهش محصول بیشتر از اثر رژیم های رطوبتی در این آزمایشها بوده است. از این دیدگاه شوری dS/m 8, 6, 4 باعث کاهش محصول به میزان 34, 17 و 49 درصد نسبت به تیمار شاهد گردیده است. ضمنا با افزایش تنش رطوبتی میزان محصول تا 31% کاهش یافته است. حداکثر عملکرد محصول در تیمارهای با تخلیه رطوبتی 30 و50 درصد و شوری 0.5 و dS/m 2 حاصل شده که بهترین آن از نظر دور آبیاری و اعمال مدیریت صحیح آن براساس 50 درصد مصرف آب قابل استفاده پیشنهاد می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

امداد، محمدرضا، و فرداد، حسین. (1379). اثر تنش شوری (CINa) و رطوبتی بر عملکرد ذرت. علوم کشاورزی ایران، 31(3)، 641-654. SID. https://sid.ir/paper/425913/fa

Vancouver: کپی

امداد محمدرضا، فرداد حسین. اثر تنش شوری (CINa) و رطوبتی بر عملکرد ذرت. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1379؛31(3):641-654. Available from: https://sid.ir/paper/425913/fa

IEEE: کپی

محمدرضا امداد، و حسین فرداد، “اثر تنش شوری (CINa) و رطوبتی بر عملکرد ذرت،” علوم کشاورزی ایران، vol. 31، no. 3، pp. 641–654، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/425913/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button