مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

901
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

174
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط درشت مغذی ها و آنتی اکسیدان های غذایی با عملکرد کلیه ها (مطالعه قند و چربی تهران)

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 130

کلیدواژه

چکیده

 زمینه: برخی از اجزای رژیم غذایی مانند پروتیین ها و اسیدهای چرب بر سطح کراتی نین موثرند و به نظر می رسد سایر اجزای رژیم غذایی نیز با سطح کراتی نین سرم مرتبط باشند. هدف: مطالعه با هدف تعیین ارتباط میان دریافت درشت مغذی ها و آنتی اکسیدان های رژیم غذایی با میزان کراتی نین سرم و میزان تصفیه گلومرولی (GFR) انجام شد.مواد و روش ها: از مجموع 15005 فرد شرکت کننده در مطالعه قند و چربی تهران (منطقه 13), 743 فرد بالای 20 سال به روش تصادفی انتخاب شدند. پس از حذف موارد کم گزارش دهی و بیش گزارش دهی, 486 نفر در مطالعه باقی ماندند. مواد غذایی دریافتی هر فرد به روش یادآمد 24 ساعته خوراک برای دو روز متوالی به دست آمد. کراتی نین سرم پس از حداقل 12 ساعت ناشتا با دستگاه selectra 2 auto analyzer اندازه گیری و GFR محاسبه شد. جهت آنالیز آماری از آزمون ANCOVA پس از تعدیل سن, جنس, وزن, قد, نسبت دور کمر به دور باسن, سطوح تری گلیسرید, کلسترولHDL, کلسترول LDL و کلسترول تام استفاده شد. افراد بر اساس دریافت های غذایی به سه گروه مساوی, کمتر و بیشتر از مقادیر مجاز توصیه شده (RDA) تقسیم شدند.یافته ها: میانگین غلظت کراتی نین سرم افراد مورد مطالعه 16/0±04/1 میلی گرم در دسی لیتر بود. غلظت کراتی نین سرم در افرادی که روزانه مقادیر بیشتر از 45 تا 65 گرم پروتیین مصرف می کردند, به طور معنی داری بیشتر از افرادی بود که دریافت پروتیینی در حد RDA یا کمتر از آن داشتند (1/0±07/1 در مقابل 1/0±9/0 و 1/0±01/0 میلی گرم در دسی لیتر, P<0.001). GFR افرادی که دریافت پروتیینی بیشتر از 65 گرم داشتند نیز نسبت به دو گروه دیگر بیشتر بود (18±114 در مقابل 19±99 و 13±91 میلی لیتر در دقیقه, P<0.01). افرادی که 02/0تا 1/0 میلی گرم سلنیوم در روز مصرف می کردند بیشترین سطح کراتی نین سرمی (1/0±07/1 میلی گرم در دسی لیتر) را در مقایسه با افرادی که بیشتر از 1/0 یا کمتر از 02/0 میلی گرم سلنیوم دریافت می کردند, دارا بودند ((P<0.001. دریافت ویتامین های A و C, کربوهیدرات و چربی بر طبق مقادیر توصیه شده, بیشتر و کمتر از آن ارتباطی با سطح کراتی نین سرم نداشت.نتیجه گیری: دریافت مقادیر مختلف پروتیین و سلنیوم با سطح کراتی نین سرم مرتبط است که در بررسی های تحقیقاتی مرتبط با سطح کراتی نین یا تخمین طبیعی بیماران باید در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، عینی، الهه، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1382). ارتباط درشت مغذی ‌ها و آنتی اکسیدان ‌های غذایی با عملکرد کلیه‌ ها (مطالعه قند و چربی تهران). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 7(2 (پیاپی 26))، 125-130. SID. https://sid.ir/paper/426501/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، عینی الهه، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. ارتباط درشت مغذی ‌ها و آنتی اکسیدان ‌های غذایی با عملکرد کلیه‌ ها (مطالعه قند و چربی تهران). مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1382؛7(2 (پیاپی 26)):125-130. Available from: https://sid.ir/paper/426501/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، الهه عینی، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “ارتباط درشت مغذی ‌ها و آنتی اکسیدان ‌های غذایی با عملکرد کلیه‌ ها (مطالعه قند و چربی تهران)،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 125–130، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426501/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button