مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

145
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ادراک ژرف لذات و تحصیل کمال مزه ها

صفحات

 صفحه شروع 219 | صفحه پایان 270

چکیده

 بهاالدین محمد بن حسین خطیبی بلخی مشهور به بها ولد (628- 545 ق) نویسنده کتاب معارف و پدر مولانا جلال الدین محمد بلخی است.محورهای عمده فکری بها ولد را می توان در سه رکن "خداشناسی", "جهانشناسی", انسانشناسی" متمرکز ساخت. این مقاله پس از اشارای گذرا به گزیده افکار بها ولد پیرامون خداشناسی و جهاد شناسی, یکی از مسایل انسانشناسی او تحت عنوان "ادراک ژرف لذات و تحصیل کمال مزه ها" می پردازد. او علیرغم اینکه عارفی وارسته و متقی بود, به فقه حنفی باور داشته و طریقه اشعری را الگو قرار داده است. میل وافری به ادراک تمامی صور حیات و چشیدن ژرف لذات دنیوی دارد (که آنها را صوری از جمال الهی می داند) این ویژگی به بنده این اجازه را داد که افکار او را با آندره ژید (1869- 1951) مقایسه کنم و مشابهتهای این دو روح تشنه و وجوه تمایز آندو را بیرون کشم. بها ولد سرچشمه لذات, عشق و شهوات را کوهسار عرش الهی می داند و آن را وسیله ای برای شناخت بیشتر تلقی می کند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بازرگان، محمدنوید. (1379). ادراک ژرف لذات و تحصیل کمال مزه ها. دانشکده ادبیات و علوم انسانی (تهران)، 43(155)، 219-270. SID. https://sid.ir/paper/426597/fa

    Vancouver: کپی

    بازرگان محمدنوید. ادراک ژرف لذات و تحصیل کمال مزه ها. دانشکده ادبیات و علوم انسانی (تهران)[Internet]. 1379؛43(155):219-270. Available from: https://sid.ir/paper/426597/fa

    IEEE: کپی

    محمدنوید بازرگان، “ادراک ژرف لذات و تحصیل کمال مزه ها،” دانشکده ادبیات و علوم انسانی (تهران)، vol. 43، no. 155، pp. 219–270، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button