مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,180
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان ید نمک های طعام مصرفی در سطح شهر کرمانشاه (زمستان 1378)

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 19

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به کمبود ید و اختلالات شناخته شده ناشی از آن و تاثیر مثبت نمک یددار در کمیت و کیفیت اختلالات آن و نگرانی از میزان ید در نمک یددار مصرفی و به منظور تعیین میزان ید نمک های طعام مصرفی موجود در شهر کرمانشاه, این تحقیق در زمستان 1378انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی روی 129 نمونه نمک یددار انجام شد. نمونه های مورد مطالعه به طور تصادفی از مغازه های شهر خریداری و همزمان با تهیه بسته های نمک, فر م جمع آوری اطلاعات شامل شرایط نگهداری, تاریخ تولید و انقضا, نام کارخانه تولید کننده و نوع بسته بندی تکمیل شد. میزان ید نمونه های جمع آوری شده در آزمایشگاه موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه طبق روش استاندارد (تیتراسیون) اندازه گیری و میزان ید 30 تا 50 گاما در گرم نمک به عنوان ید مطلوب تلقی گردید. همچنین نقش بسته بندی و شرایط نگهداری در میزان ید نمک تعیین شد.یافته ها: از 129 نمونه مورد بررسی که شامل 17 نوع نمک بود, تعداد 40.3 درصد از نظر میزان ید نامطلوب و 59.7 درصد مطلوب بود. 34.9 درصد مربوط به کارخانه نمک یددار کرمانشاه بود که همگی از نظر میزان ید, نامطلوب گزارش شدند. میزان ید نمونه های کارخانه نمک یددار کرمانشاه 5.9±18.2 و برای 16 نوع نمک یددار دیگر 4.3±34.5 بود و آزمون آماری تی تست نشان داد که این اختلاف 16.3 گاما ید از لحاظ آماری معنادار است (P<0.0001). 34% نمونه ها بسته بندی مناسب داشتند که میزان ید آنها 4.5±35.3و میزان ید نمونه های با بسته بندی نامناسب 6.7±26.5 بود که این تفاوت 8.53 گاما از نظر آماری معنادار است (P<0.01). 51.9 درصد نمونه ها د ر شرایط مطلوب نگهداری می شدند که میزان ید در این نمونه ها 11±32 و در نمونه های با شرایط نگهداری نامطلوب 10.3±28.75 بود که این تفاوت 3.25 گاما ید از نظر آماری معنادار نیست. در 4.7 درصد نمونه ها تاریخ انقضا سپری شده بود و میزان ید در این نمونه ها (N=6) برابر 9.9±34.5 ودر نمونه هایی که تاریخ انقضای آنها نگذشته بود (N=123), میزان ید 10.7±30.2 گزارش شد که این تفاوت 4.2 گاما از نظر آماری معنادار نبود.بحث: میزان ید نمک های طعام مصرفی شهر کرمانشاه در حد مطلوب نمی باشد. تولیدات کارخانه های مختلف از نظر میزان ید با یکدیگر تفاوت دارند. نوع بسته بندی در میزان ید نمک تاثیر دارد. اقدامات لازم برای افزایش ید نمک یددار در کارخانه نمک یددار کرمانشاه و استفاده از بسته بندی مناسب برای ماندگاری ید نمک یددار توصیه می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عزیزی، علی، الماسی، علی، و فخری، محمود. (1380). بررسی میزان ید نمک های طعام مصرفی در سطح شهر کرمانشاه (زمستان 1378). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 5(2 (پیاپی 10))، 13-19. SID. https://sid.ir/paper/426628/fa

Vancouver: کپی

عزیزی علی، الماسی علی، فخری محمود. بررسی میزان ید نمک های طعام مصرفی در سطح شهر کرمانشاه (زمستان 1378). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1380؛5(2 (پیاپی 10)):13-19. Available from: https://sid.ir/paper/426628/fa

IEEE: کپی

علی عزیزی، علی الماسی، و محمود فخری، “بررسی میزان ید نمک های طعام مصرفی در سطح شهر کرمانشاه (زمستان 1378)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 5، no. 2 (پیاپی 10)، pp. 13–19، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426628/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button