مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,153
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خسارت ناشی از گونه های تریکودرما روی قارچ خوراکی دکمه ای در ایران

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 در این مطالعه گونه های تریکودرمای مولد کپک سبز جدا شده از واحدهای پرورش قارچ دکمه ای کشور شامل گونه های Trichoderma harzianum, T. longibrachiatum, T. virens  وTrichoderma sp هر یک در مقادیر 106, 108 و 1010 اسپور در هر میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم کمپوست در 5 زمان یعنی ابتدای زمان مایه زنی کمپوست (بذر زنی), دو روز قبل از دادن خاک پوششی, یک روز بعد از دادن خاک, 14 روز بعد از دادن خاک پوششی (مرحله ته سنجاقی) و 21 روز بعد از دادن خاک (مرحله کلاهک دهی) به میزان 10 میلی لیتر در هر کیسه یک کیلوگرمی کمپوست مایه زنی شده است. در این بررسی مشخص شده که بیشترین کاهش در عملکرد و بالطبع تعداد و وزن اندام های باردهی در زمان مایه زنی عامل بیماری در کمپوست تازه بذر زده شده می باشد. بر عکس کمترین کاهش در عملکرد در زمان مایه زنی عامل مایه زنی بر روی کلاهک قارچ خوراکی است. از طرفی بررسی های به عمل آمده نشان داد که بیشترین کاهش (مستقل از نوع گونه تریکودرما و زمان مایه زنی) در غلظت 1010 اسپور در میلی لیتر در هر کیلوگرم کمپوست مشاهده می شود. در این غلظت رشد میسلیوم قارچ خوراکی دچار وقفه و ضعیف شده و قارچ در مراحل بعد ته سنجاقی شدن به رنگ قهوه ای در آمده و بالطبع عملکرد نیز کاهش می یابد. این روند کاهش در تعداد و وزن اندام های باردهی نیز دیده می شود. زمان بروز علائم بیماری بسته به زمان مایه زنی بر حسب گونه و نیز غلظت عامل بیماری زا متفاوت می باشد. شدت علائم مشاهده شده نیز در زمان های مختلف مایه زنی متفاوت است بطوریکه در زمان مایه زنی در کمپوست تازه بذر زده شده, دو روز قبل از دادن خاک پوششی و یک روز بعد از دادن خاک پوششی علائم بیماری را می توان هم بر روی بستر خاک پوششی و هم روی کلاهک مشاهده کرد و در مراحل دیگر یعنی 14 روز و 21 روز بعد از دادن خاک پوششی علائم تنها بر روی کلاهک قارچ قابل رؤیت است. بر اساس نتایج بدست آمده جدایه متعلق به گونه T. longibrachiatum بیشترین کاهش را در عملکرد دارد و جدایه متعلق به گونه T. virens کمترین کاهش را بر عملکرد از خود نشان داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی گل تپه، ابراهیم، و رضایی دانش، یونس. (1380). بررسی خسارت ناشی از گونه های تریکودرما روی قارچ خوراکی دکمه ای در ایران . دانش کشاورزی، 11(4)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/426672/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی گل تپه ابراهیم، رضایی دانش یونس. بررسی خسارت ناشی از گونه های تریکودرما روی قارچ خوراکی دکمه ای در ایران . دانش کشاورزی[Internet]. 1380؛11(4):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/426672/fa

    IEEE: کپی

    ابراهیم محمدی گل تپه، و یونس رضایی دانش، “بررسی خسارت ناشی از گونه های تریکودرما روی قارچ خوراکی دکمه ای در ایران ،” دانش کشاورزی، vol. 11، no. 4، pp. 0–0، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/426672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button