Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

558
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

159
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل اجتماعی – اقتصادی موثر بر پذیرش رقم جدید لوبیا چیتی (تلاش) مطالعه موردی: بهره برداران شهرستان خمین، استان مرکزی

صفحات

 صفحه شروع 261 | صفحه پایان 287

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 این تحقیق به منظور شناخت عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر در فرایند پذیرش و یا مقاومت در برابر نوآوری و فن آوری نوین انجام گرفته است. معرفی ارقام بذرهای اصلاح شده به بهره برداران، نوعی نوآوری در کشاورزی به شمار می آید. در این راستا لوبیا چیتی رقم اصلاح شده تلاش از سوی مروجان استان مرکزی به لوبیا کاران مناطق روستایی شهرستان خمین معرفی شده است. استان مرکزی پس از استان لرستان دارای بیشترین سطح زیر کشت لوبیا در کشور است و شهرستان خمین نیز بیشترین مقدار تولید لوبیای استان مرکزی را داراست. گفتنی است که این رقم از سوی بعضی از بهره برداران پذیرفته و کشت شده و بعضی نیز آن را نپذیرفته اند.در بخش اول این پژوهش پس از مطالعه ویژگیها و شرایط گروه اول، یعنی زود پذیران یا به طور کلی نوپذیران، این ویژگیها و شرایط با ویژگیها و شرایط گروه دوم، یعنی مقاومان در برابر نوآوری، مقایسه شده است. در بخش دوم نیز با توجه اینکه بسیاری از کشاورزانی که این لوبیا را در آغاز پذیرفتند بیش از یکی دوبار آن را کشت نکردند، علل ادامه ندادن کشت مورد بررسی قرار گرفته است.برای انجام این بررسی، پرسشنامه ای فراهم آمد و به همراه مشاهده و طی مصاحبه با 40 نفراز بهره برداران، که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، تکمیل شد.نتیجه بخش اول این مطالعه نشان می دهد که ویژگیهای فردی مانند سن، سواد، آگاهی، دانش، شرایط بهره بردار و چگونگی رابطه با ترویج، در پذیرش نوآوری موثر است. بنابر این، آموزش و تقویت ترویج امر بی ثمری نخواهد بود.نتیجه بخش دوم این نوشتار نیز نشان می دهد که تحقیقات کشاورزی افزون بر افزایش کمیت باید کیفیت مطلوب و بازار پسندی محصول را نیز در نظر داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان نما، فهیمه. (1379). عوامل اجتماعی – اقتصادی موثر بر پذیرش رقم جدید لوبیا چیتی (تلاش) مطالعه موردی: بهره برداران شهرستان خمین, استان مرکزی . اقتصاد کشاورزی و توسعه، 8(31)، 261-287. SID. https://sid.ir/paper/427132/fa

    Vancouver: کپی

    جهان نما فهیمه. عوامل اجتماعی – اقتصادی موثر بر پذیرش رقم جدید لوبیا چیتی (تلاش) مطالعه موردی: بهره برداران شهرستان خمین, استان مرکزی . اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1379؛8(31):261-287. Available from: https://sid.ir/paper/427132/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه جهان نما، “عوامل اجتماعی – اقتصادی موثر بر پذیرش رقم جدید لوبیا چیتی (تلاش) مطالعه موردی: بهره برداران شهرستان خمین, استان مرکزی ،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 8، no. 31، pp. 261–287، 1379، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427132/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا