مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تنوع گونه های زراعی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 50

چکیده

 تنوع زیستی اکوسیستمهای طبیعی در سطح اکوسیستم, گونه و تنوع ژنتیکی مورد مطالعه قرار می گیرد. در اکوسیستم های کشاورزی این سطوح را می توان به ترتیب معادل تنوع نظامهای زراعی, تنوع گونه های زراعی و تنوع ژنتیکی جانوران, گیاهان و میکروارگانیسمها در نظر گرفت. در حقیقت تنوع نظامهای کشاورزی حاصل اثرات متقابل تنوع گونه ای, ژنتیکی و روشهای مدیریت است. با اینکه مطالعات پراکنده ای در رابطه با تنوع محصولات زراعی ایران صورت گرفته است, ولی در همه آنها تنها به ذکر انواع محصولات اکتفا شده و کمتر به محاسبه شاخصهای مربوطه و یا تجزیه و تحلیل کمی آنها پرداخته شده است. در این مطالعه اطلاعات حاصل از اکوسیستمهای کشاورزی 183 شهرستان کشور جمع آوری و پس از تجزیه و تحلیل, شاخصهای تنوع گونه ای, شاخص غنای گونه ای - مساحت و انواع تنوع در ابعاد آلفا و بتا محاسبه شد. نتایج حاکی است که از 38 گونه زراعی زیر کشت در کشور, 21 گونه به غلات و بقولات تعلق دارند که در مجموع 88 درصد سطح کل زیر کشت را به خود اختصاص می دهند. با محاسبه شاخص شانون ملاحظه شد که حبوبات و گیاهان علوفه ای دارای حداکثر تنوع گونه ای هستند و بطور کلی تنوع گونه ای ارتباط زیادی را با عوامل اقلیمی و بخصوص بارندگی داراست. تنوع آلفا و بتا در بین استانهای کشور متفاوت است, ولی استانهایی که از یکنواختی اقلیمی بیشتری برخوردار هستند, تنوع آلفا در آنها زیاد و تنوع بتا اندک است و با افزایش غیر یکنواختی اقلیمی از تنوع آلفا کاسته شده و بر تنوع بتا افزوده می شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نصیری محلاتی، مهدی، کوچکی، علیرضا، و مظاهری، داریوش. (1384). تنوع گونه های زراعی در ایران . بیابان، 10(1)، 33-50. SID. https://sid.ir/paper/427161/fa

Vancouver: کپی

نصیری محلاتی مهدی، کوچکی علیرضا، مظاهری داریوش. تنوع گونه های زراعی در ایران . بیابان[Internet]. 1384؛10(1):33-50. Available from: https://sid.ir/paper/427161/fa

IEEE: کپی

مهدی نصیری محلاتی، علیرضا کوچکی، و داریوش مظاهری، “تنوع گونه های زراعی در ایران ،” بیابان، vol. 10، no. 1، pp. 33–50، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427161/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button