مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت باکتریولوژیک آب میوه و بستنی در شهر خرم آباد

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 16

چکیده

 مقدمه: بستنی و آبمیوه از جمله مواد غذایی پر مصرف خصوصا در فصل گرما است که بخش عمده آن به صورت سنتی و غیر پاستوریزه تهیه و عرضه می شود. آلودگی این مواد غذایی می تواند سبب بروز و شیوع عفونت ها و مسمومیت های غذایی در انسان گردد.مواد و روشها: به منظور کنترل کیفیت باکتریولوژیکی بستنی و آبمیوه عرضه شده در سطح شهر خرم آباد این پژوهش توصیفی - مقطعی در فصل تابستان انجام شد. به همین منظور از محصولات 40 باب بستنی و آبمیوه فروشی شهر خرم آباد نمونه برداری و در مجموع تعداد  135نمونه بستنی سنتی و پاستوریزه و 104 نمونه آبمیوه سنتی و پاستوریزه از نظر وجود کلیفرم واشیریشیاکلی با استفاده از روش های استاندارد مورد آزمایش قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که 67 درصد نمونه های بستنی سنتی 260 درصد نمونه های بستنی پاستوریزه و 84 درصد نمونه های آبمیوه سنتی دارای کلیفرم بیش از حد استاندارد و غیرقابل مصرف است. همچنین 62 درصد نمونه های آبمیوه سنتی آلودگی به اشریشیاکلی را نشان دادند. این در حالی است که تعداد اشریشیاکلی کلیه نمونه های بستنی و آبمیوه پاستوریزه مطابق استاندارد است.نتیجه گیری: مقایسه نتایج بدست آمده نشان می دهد بستنی و آبمیوه های سنتی نسبت به نوع پاستوریزه آن دارای آلودگی بیشتر است که می تواند ناشی از عدم رعایت اصول و موازین بهداشت فردی, بهداشت مواد غذایی و بهسازی محیط این گونه امکان باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شمس خرم آبادی، قدرت اله، و جهانبانی، ناهید. (1381). کیفیت باکتریولوژیک آب میوه و بستنی در شهر خرم آباد . یافته، 4(4 (پیاپی 15))، 11-16. SID. https://sid.ir/paper/427364/fa

    Vancouver: کپی

    شمس خرم آبادی قدرت اله، جهانبانی ناهید. کیفیت باکتریولوژیک آب میوه و بستنی در شهر خرم آباد . یافته[Internet]. 1381؛4(4 (پیاپی 15)):11-16. Available from: https://sid.ir/paper/427364/fa

    IEEE: کپی

    قدرت اله شمس خرم آبادی، و ناهید جهانبانی، “کیفیت باکتریولوژیک آب میوه و بستنی در شهر خرم آباد ،” یافته، vol. 4، no. 4 (پیاپی 15)، pp. 11–16، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427364/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button