Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,691
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

228
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر فسفر و روی بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 120

کلیدواژه

چکیده

 قابلیت جذب روی در خاک های آهکی ایران, به دلیل وجود مقدار زیاد کربنات کلسیم و پ هاش بالا, نسبتا کم است. کاربرد زیاد فسفر ممکن است سبب بروز کمبود روی در گیاه شود. هدف از این آزمایش مطالعه تاثیر فسفر و روی بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت (Zea mays L.) در شرایط گلخانه ای بود. آزمایش به صورت فاکتوریل, شامل پنج سطح فسفر (صفر, 25, 50, 100 و 200 میکروگرم فسفر در گرم خاک از منبع فسفات دی هیدروژن پتاسیم), و سه سطح روی صفر, 5 و 10 میکروگرم روی در گرم خاک از منبع سولفات روی, در چارچوب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. طول دوره رشد 60 روز بود, و در پایان آن گیاهان از نزدیکی سطح خاک برداشت شدند. نتایج نشان داد که وزن ماده خشک بخش هوایی ذرت با مصرف فسفر و یا روی افزایش یافت. کاربرد فسفر, غلظت و جذب کل فسفر را در گیاه افزایش, ولی غلظت روی را کاهش داد, و بر جذب کل روی تاثیری نداشت. مصرف روی, غلظت فسفر را در قسمت هوایی ذرت کاهش, ولی غلظت و جذب کل روی را افزایش داد. نسبت فسفر به روی با کاربرد فسفر افزایش و با مصرف روی کاهش یافت. مصرف فسفر و روی سبب افزایش غلظت آهن در گیاه شد, ولی غلظت منگنز را کاهش داد, و تاثیری بر غلظت مس نداشت. پیش از هرگونه توصیه کودی, برای ارزیابی دقیق تر پاسخ رشد ذرت به مصرف فسفر و روی به بررسی های بیشتری در شرایط مزرعه ای نیاز می باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رونقی، عبدالمجید، ادهمی، ابراهیم، و کریمیان، نجفعلی. (1381). تاثیر فسفر و روی بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 6(1)، 105-120. SID. https://sid.ir/paper/427401/fa

Vancouver: کپی

رونقی عبدالمجید، ادهمی ابراهیم، کریمیان نجفعلی. تاثیر فسفر و روی بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1381؛6(1):105-120. Available from: https://sid.ir/paper/427401/fa

IEEE: کپی

عبدالمجید رونقی، ابراهیم ادهمی، و نجفعلی کریمیان، “تاثیر فسفر و روی بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 6، no. 1، pp. 105–120، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427401/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا