مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

226
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویا در مقایسه با پروتئین استاندارد کازئین

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 43

کلیدواژه

TPDQ3
مخلوط آرد گندم + سویاQ3

چکیده

 سابقه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل زیستی و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین علت روش های زیستی, میکروبیولوژیک, شیمیایی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین ها معرفی و به کار گرفته شده است. در بین روش های موجود, قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) به عنوان روش مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین ها پیشنهاد شده است. میزان قابلیت حقیقی هضم پروتئین در رژیم غذایی هندی ها 75-54 درصد, گواتمالا 77 درصد و برزیل 78 درصد گزارش شده که به طور قابل ملاحظه ای کمتر از رژیم غذایی گیاه خواران آمریکای شمالی 94-88 می باشد. حدس زده می شود که قابلیت حقیقی هضم پروتئین در بعضی از کشورهای در حال توسعه نگران کننده تر باشد. با توجه به مصرف بالای فرآورده های غلات از جمله نان و ماکارونی (آرد گندم + سویـا) به ویژه در خانوارهای کم درآمد این مطالعه با هدف ارزیابی قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویا در مقایسه با پروتئین استاندارد کازئین انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق با طراحی تجربی روی تعداد 32 موش صحرایی نر در سن 21 روز, از نژاد Wistar تحت 4 رژیم غذایی در گروه های 8 تایی شامل آرد گندم (مورد 1) و مخلوط آرد گندم + سویـا (مورد 2), کازئین + متیونین (استاندارد) و بدون پروتئین (پایه) برای مطالعه TPD قرار داده شدند. طول دوره مطالعه برای TPD, 9 روز بود. به منظور محاسبه TPD, مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین گردید. میزان TPD گروه کازئین + متیونین با آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویـا با آزمون آماری t-test مورد ارزیابی آماری قرار گرفت.نتایج: ارقام 93.9±3.6, 93.4±2.3 و 80.3±5.9 به عنوان میانگین و انحراف معیار شاخص TPD به ترتیب برای پروتئین های کازئین + متیونین, آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویـا بود. همچنین نتیجه آزمون آماری بین گروه کازئین + متیونین با گروه مخلوط آرد گندم + سویـا معنی دار می باشد (p<0.0001). میانگین غذای دریافتی در گروه های بدون پروتئین, کازئین + متیونین, آرد گندم و آرد گندم + سویا به ترتیب 28.3, 48.7, 19 و 45.4 بوده است.نتیجه گیری: کیفیت پروتئین آرد گندم برابر کازئین ولی مخلوط آرد گندم + سویـا پایین تر از کازئین می باشد. بنابراین می توان با افزایش مقدار پروتئین سویا, ارایه راه کارهای کاربردی در تکنولوژی تولید سویا و استفاده از واریته مناسب تر آرد به ویژه سمولینا قابلیت هضم مخلوط آرد گندم + سویـا را افزایش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عاصمی، ذات اله، و تقی زاده، محسن. (1386). ارزیابی قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویا در مقایسه با پروتئین استاندارد کازئین. فیض، 11(2 (پی در پی 42))، 39-43. SID. https://sid.ir/paper/427656/fa

    Vancouver: کپی

    عاصمی ذات اله، تقی زاده محسن. ارزیابی قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویا در مقایسه با پروتئین استاندارد کازئین. فیض[Internet]. 1386؛11(2 (پی در پی 42)):39-43. Available from: https://sid.ir/paper/427656/fa

    IEEE: کپی

    ذات اله عاصمی، و محسن تقی زاده، “ارزیابی قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) آرد گندم و مخلوط آرد گندم + سویا در مقایسه با پروتئین استاندارد کازئین،” فیض، vol. 11، no. 2 (پی در پی 42)، pp. 39–43، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427656/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button