Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

674
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

122
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم بر روی جذب و انتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایران

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 40

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم بر روی جذب و انتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایرانی (Cucumis melo L.) به نام های عباس شوری, سوسکی, زرد کرج, خاقانی و تاشکندی صورت پذیرفت. در این آزمون دانهال های ارقام یاد شده با غلظت نهایی صفر, 5.2, 5 و 5.7 گرم در لیتر کلرور سدیم همراه با محلول غذایی هوگلند با غلظت 1/2 به مدت 75 روز تیمار شدند. افزایش شوری مقدار عناصر سدیم, کلر و نسبت سدیم به پتاسیم را در بافت های برگ و ریشه کلیه ارقام افزایش داد ولی همزمان, مقدار پتاسیم, کلسیم و منیزیم را در بافت ها کاهش داد. مقادیر عناصر کلر (بجز در رقم تاشکندی), پتاسیم, کلسیم و منیزیم در برگ کلیه ارقام نسبت به ریشه بیشتر بوده ولی برعکس مقادیرسدیم و نسبت سدیم به پتاسیم موجود در برگ کمتر از مقدار آن در ریشه بوده ولی برعکس, مقادیرسدیم و نسبت سدیم به پتاسیم موجود در برگ کمتر از مقدار آن در ریشه بود. بیشترین مقدار نسبت سدیم به پتاسیم در برگ, به ترتیب به ارقام عباس شوری و خاقانی و کمترین مقدار این نسبت به ارقام تاکشندی, زردکرج و سوسکی تعلق داشت. با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد که رقم سوسکی تحمل بیشتری را نسبت به شوری در مقایسه با سایر ارقام دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوانمردی، جمال، لسانی، حسین، و کاشی، عبدالکریم. (1380). بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم بر روی جذب و انتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایران. علوم کشاورزی ایران، 32(1)، 31-40. SID. https://sid.ir/paper/428355/fa

    Vancouver: کپی

    جوانمردی جمال، لسانی حسین، کاشی عبدالکریم. بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم بر روی جذب و انتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایران. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1380؛32(1):31-40. Available from: https://sid.ir/paper/428355/fa

    IEEE: کپی

    جمال جوانمردی، حسین لسانی، و عبدالکریم کاشی، “بررسی اثر شوری ناشی از کلرور سدیم بر روی جذب و انتقال عناصر در پنج رقم خربزه بومی ایران،” علوم کشاورزی ایران، vol. 32، no. 1، pp. 31–40، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428355/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا