Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,263
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

273
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان ماندگاری باکتریهای تیوباسیلوس بر روی چند نوع حامل مختلف

صفحات

 صفحه شروع 168 | صفحه پایان 178

چکیده

 استفاده از گوگرد به عنوان ماده اسیدزا جهت افزایش قابلیت جذب برخی از عناصر غذایی در خاکهای آهکی و قلیائی, اصلاح خاکهای سدیمی و کنترل و مبارزه با برخی از عوامل بیماریزای گیاهی متداول بوده و سابقه دیرینه دارد. به دلیل اهمیت اکسایش بیولوژیک گوگرد در مقایسه با اکسایش شیمیایی آن, شرط بهره گیری از توان بالقوه گوگرد حضور باکتریهای تیوباسیلوس, به عنوان مهمترین اکسید کنندگان گوگرد, در خاک می باشد. اثرات سودمند استفاده از گوگرد همراه با باکتریهای تیوباسیلوس ضمن آزمایشات گلخانه ای و مزرعه ای متعددی به اثبات رسیده که در آنها از سوسپانسیون کشت خالص یا خاک حاوی تیوباسیلوس به عنوان مایه تلقیح استفاده شده است. همچنین اکسایش ترکیبات احیاء گوگرد توسط تیوباسیلوس ها منجر به تولید اسید در طی دوره تکثیر یا نگهداری بلند مدت آنها می شود که عامل محدود کننده رشد بوده و سبب کاهش جمعیت آنها می شود. این تحقیق بر مبنای ضرورت تهیه یک حامل مناسب جهت نگهداری بلند مدت باکتریهای تیوباسیلوس و استفاده از آن به عنوان مایه تلقیح در آزمایشات گلخانه ای و مزرعه ای انجام شد. چند ماده ارزان و سهل الوصول که تصور می شد توانایی نگهداری باکتریهای تیوباسیلوس را دارا می باشند انتخاب و برخی از خواص فیزیکی و شیمیایی آنها اندازه گیری شد. ترکیبی از آنها به نسبت های متفاوت تهیه و شش ترکیب از آنها انتخاب گردید. پس از استریل آنها میزان 100 میلی لیتر سوسپانسیون باکتری تیوباسیلوس به آنها اضافه گردید. آزمایش توان ماندگاری باکتری در قالب طرح کاملاً تصادفی بصورت آزمایشات کرتهای خرد شده اجرا گردید. با احتساب سه تکرار برای هر تیمار تعداد 36 پاکت مایه تلقیح تهیه و نیمی از آنها در یخچال (4oC) و نیمی دیگر در دمای معمولی اتاق (25oC) قرار داده شدند. سپس در زمان های 0, 14, 30, 60, 90, 120, 150 و 180 روز پس از شروع آزمایش از آنها نمونه برداری و تعداد باکتریها و همچنین pH آنها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که اثر اصلی و اثرات متقابل تمام تیمارها بر pH و جمعیت باکتریها در سطح 1% معنی دار می باشد. در حرارت 4oC, pH و جمعیت باکتریها نسبت به حرارت 25oC بطور معنی داری بیشتر بود. حامل شماره 3 هنگامی که در حرارت 4oC قرار گرفته بیشترین pH و زمانی که در حرارت 25oC‑قرار گرفته بیشترین جمعیت باکتری را به خود اختصاص داده است و با بقیه حاملها تفاوت معنی داری دارد در حالی که حاملهای 1 و 6 به ترتیب کمترین pH و جمعیت باکتریها را دارا می باشند. مقایسه 8 زمان شمارش در حاملهای مختلف نشان داد که در حاملهای 1 و 6 پس از شروع آزمایش, در حامل های 2 و 5 پس از 90 روز, در حامل 4 پس از 30 روز و در حامل 3 پس از 50 روز کاهش معنی دار جمعیت نسبت به شروع آزمایش آغاز شده است. ضمناً روند کاهش جمعیت با گذشت زمان, در حرارت 25oC سریع تر از حرارت 4oC بوده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بشارتی کلایه، حسین، صالح راستین، ناهید، و علی زاده، عزیزاله. (1383). بررسی توان ماندگاری باکتریهای تیوباسیلوس بر روی چند نوع حامل مختلف. علوم خاک و آب، 18(2)، 168-178. SID. https://sid.ir/paper/428672/fa

    Vancouver: کپی

    بشارتی کلایه حسین، صالح راستین ناهید، علی زاده عزیزاله. بررسی توان ماندگاری باکتریهای تیوباسیلوس بر روی چند نوع حامل مختلف. علوم خاک و آب[Internet]. 1383؛18(2):168-178. Available from: https://sid.ir/paper/428672/fa

    IEEE: کپی

    حسین بشارتی کلایه، ناهید صالح راستین، و عزیزاله علی زاده، “بررسی توان ماندگاری باکتریهای تیوباسیلوس بر روی چند نوع حامل مختلف،” علوم خاک و آب، vol. 18، no. 2، pp. 168–178، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/428672/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا