مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

805
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات سطوح متفاوت کنجاله کلزا (کانولا) بر رشد، ترکیب لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 100

چکیده

 ماهیان قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی (± انحراف استاندارد) 4.16±0.25 گرم با جیره های آزمایشی دارای 42 درصد پروتئین خام, انرژی خام 4400 کیلوکالری بر کیلوگرم جیره و 10 درصد چربی خام به مدت 16 هفته تغذیه شدند. جیره های آزمایشی دارای درصدهای مختلف کنجاله کانولا (دارای 35 درصد پروتئین خام) بودند که با آرد ماهی جایگزین شد. این تحقیق در قالب طرح آماری کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در پایان دوره رشد, شاخصهای رشد (مانند وزن نهایی, افزایش وزن, غذای مصرفی, ضریب تبدیل غذایی, نسبت بازده پروتئین و ضریب رشد ویژه), ترکیب لاشه شامل رطوبت, خاکستر, چربی, پروتئین لاشه, سطح هورمونهای تری یدوتیرونین (T3), تترایدوتیرونین پلاسما (T4), کلسترول و پروفیل اسید چرب کبد ماهیهای تغذیه شده با جیره های آزمایشی اندازه گیری شد. نتایج حاصل نشان داد که جایگزینی آرد ماهی با کنجاله کانولا 10) تا 57 درصد جایگزینی) تاثیری بر عملکرد رشد ماهیها نداشت. ترکیب لاشه ماهیها متاثر از ترکیب جیره ها بود. این مطالعه نشان می دهد که کنجاله کانولا پتانسیل آنرا دارد که جایگزین درصدی آرد ماهی در جیره ماهیان گوشتخوار شود بدون اینکه تاثیری منفی بر عملکرد رشد ماهی داشته باشد. همچنین در پایان هفته شانزدهم سطح کلسترول پلاسمای تمامی تیمارها نسبت به هفته هشتم در همان تیمارها کاهش یافته بود. سطح T4 پلاسما در پایان هفته شانزدهم, در ماهیان تغذیه شده با جیره های دارای کنجاله کانولا نسبت به تیمار شاهد, افزایش معنی داری را در سطح 95 درصد (P<0.05) نشان دادند, اما هیچ اختلاف معنی داری در سطح T3 مشاهده نشد (P>0.05). پروفیل اسید چرب کبد ماهیها نشان داد که ماهیان تغذیه شده با جیره های دارای کنجاله کانولا, دارای میزان زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده (n-6) بودند ولی ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد دارای نسبت بالاتر n-3/n-6 بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شفایی پور، آریا، یاوری، وحید، غفله مرمضی، جاسم، فلاحتکار، بهرام، و گرجی پور، عین اله. (1388). بررسی اثرات سطوح متفاوت کنجاله کلزا (کانولا) بر رشد, ترکیب لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 18(1)، 81-100. SID. https://sid.ir/paper/4302/fa

    Vancouver: کپی

    شفایی پور آریا، یاوری وحید، غفله مرمضی جاسم، فلاحتکار بهرام، گرجی پور عین اله. بررسی اثرات سطوح متفاوت کنجاله کلزا (کانولا) بر رشد, ترکیب لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1388؛18(1):81-100. Available from: https://sid.ir/paper/4302/fa

    IEEE: کپی

    آریا شفایی پور، وحید یاوری، جاسم غفله مرمضی، بهرام فلاحتکار، و عین اله گرجی پور، “بررسی اثرات سطوح متفاوت کنجاله کلزا (کانولا) بر رشد, ترکیب لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی در قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 18، no. 1، pp. 81–100، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا