Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

580
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

107
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم زراعی در سویا از طریق تجزیه علیت

صفحات

 صفحه شروع 699 | صفحه پایان 705

کلیدواژه

چکیده

 این تحقیق با تعداد 24 رقم و لاین سویا از گروه های رسیدگی مختلف در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, به منظور بررسی همبستگی ژنتیکی بین درصد روغن دانه و برخی صفات مهم زراعی در سال 1376 در ایستگاه عرافی محله مرکز تحقیقات کشاورزی گرگان انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام از نظر کلیه صفات مورد مطالعه اختلاف معنی داری در سطح احتمال %1 وجود دارد که دلالت بر وجود تنوع ژنتیکی می نماید. نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که صفات درصد پروتئین, وزن صد دانه, تعداد روز تا شروع گلدهی, دوره پر شدن دانه و تعداد روز تا رسیدگی دارای همبستگی منفی و معنی دار و تعداد دانه در غلاف دارای همبستگی مثبت و معنی داری با در صد روغن در سطح احتمال %1 می باشند. نتایج تجزیه علیت نشان داد که افزایش در صد روغن عمدتا در اثر کاهش درصد پروتئین می باشد. صفات تعداد روز تا شروع گلدهی و تعداد روز تا رسیدن نیز به ترتیب دارای اثر مستقیم و منفی زیادی بر روی در صد روغن بودند. نتایج این آزمایش نشان می دهد که در بین مواد مورد بررسی برای گزینش لاین های با درصد روغن دانه بالا, لازم است که صفات در صد پروتئین و تعداد روز تا رسیدن در اولویت قرار گیرند و برای افزایش روغن, لاین هایی انتخاب شوند که در صد پروتئین آنها کم و زودرس تر باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زینالی خانقاه، حسن، هزارجریبی، ابراهیم، و احمدی، محمدرضا. (1381). بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم زراعی در سویا از طریق تجزیه علیت. علوم کشاورزی ایران، 33(4)، 699-705. SID. https://sid.ir/paper/431528/fa

    Vancouver: کپی

    زینالی خانقاه حسن، هزارجریبی ابراهیم، احمدی محمدرضا. بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم زراعی در سویا از طریق تجزیه علیت. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(4):699-705. Available from: https://sid.ir/paper/431528/fa

    IEEE: کپی

    حسن زینالی خانقاه، ابراهیم هزارجریبی، و محمدرضا احمدی، “بررسی همبستگی ژنتیکی درصد روغن دانه با برخی از صفات مهم زراعی در سویا از طریق تجزیه علیت،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 4، pp. 699–705، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/431528/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا