مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,507
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید بر تعداد کلنی های استرپتوکوکی پلاک میکروبی دندان

صفحات

 صفحه شروع 407 | صفحه پایان 407

چکیده

 مقدمه: استفاده موضعی و ممتد از ترکیبات فلوراید مانند دهان شویه, خمیر دندان, ژل و محلول باعث کاهش بروز, توقف و ترمیم مجدد پوسیدگی اولیه دندان در مینای دندان می شود. مکانیسم های عمل فلوراید از طریق نفوذ یونهای فلوراید (F-) و جایگزینی آن با یونهای هیدروکسیل (OH-) هیدروکسی آپاتیت مینا, مداخله در متابولیسم میکروبهای پلاک دندانی, توقف رشد و تکثیر و کاهش تعداد سوشهای استرپتوکوک صورت میگیرد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر دهان شویه و خمیر دندان فلوراید, بر تعداد کلنی های استرپتوکوکی پلاک میکروبی دندان می باشد.مواد و روشها: از 62 کودک 6-7 ساله یک نمونه پلاک میکروبی از سطح لینگوال دندان مولر دوم شیری فک پایین, قبل از مسواک کردن و دهان شویه کردن با دو ترکیب متفاوت دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید و بعد از دوره مطالعه استفاده از خمیر دندان و دهان شویه, نمونه پلاک میکروبی جمع آوری و کشت گردید و میانگین تعداد کلنی ها قبل و بعد از استفاده از این دو ترکیب با هم مقایسه گردیدند.نتایج: میانگین تعداد کلنی های استرپتوکوک در کودکان قبل از استفاده از خمیر دندان و دهان شویه فلوراید 1253± 1341.5) و (1240± 1367 و بعد از استفاده 898± 1151) و (551 ±716 بود. تفاوت میانگین تعداد کلنی های میکروبی گروه دهان شویه و خمیر دندان قبل و بعد از استفاده معنی دار بوده است.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که استفاده از خمیر دندان و دهان شویه فلوراید سبب کاهش تعداد کلنی های استرپتوکوکی پلاک میکروبی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جباری فر، سیدابراهیم، طبیبیان، سیداکبر، و پورسینا، فرخنده. (1384). تاثیر دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید بر تعداد کلنی های استرپتوکوکی پلاک میکروبی دندان. پژوهش در علوم پزشکی، 10(6)، 407-407. SID. https://sid.ir/paper/432166/fa

    Vancouver: کپی

    جباری فر سیدابراهیم، طبیبیان سیداکبر، پورسینا فرخنده. تاثیر دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید بر تعداد کلنی های استرپتوکوکی پلاک میکروبی دندان. پژوهش در علوم پزشکی[Internet]. 1384؛10(6):407-407. Available from: https://sid.ir/paper/432166/fa

    IEEE: کپی

    سیدابراهیم جباری فر، سیداکبر طبیبیان، و فرخنده پورسینا، “تاثیر دهان شویه و خمیر دندان حاوی فلوراید بر تعداد کلنی های استرپتوکوکی پلاک میکروبی دندان،” پژوهش در علوم پزشکی، vol. 10، no. 6، pp. 407–407، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/432166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button