مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

534
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر توام درجه حرارت و ساکارز بر سرما سختی و بیان ژنهای القا شونده در برابر سرما در کشتهای سلول و کالوس جو (.Hordeum vulgare L)

صفحات

 صفحه شروع 467 | صفحه پایان 478

چکیده

 در این پژوهش مقاومت به سرما و بیان ژنها در واکنش به تغییرات توام درجه حرارت و غلظت ساکارز در سلول گیاه مورد بررسی قرار گرفت. کالوس از رویانهای نارس جو (Hordeum vulgare L.) تولید و در محیط کشت MS مایع و در دمای 25oC واکشت گردید. سپس کشتها در دو دوره 5 و 10 روزه در محیط کشت حاوی 0.1 و 3 درصد ساکارز و تحت دمای 6oC به مدت 10 ساعت و 2oC به مدت 14 ساعت قرار گرفتند. پس از انجام آزمون انجماد, میزان سرماسختی از طریق ارزیابی زنده مانی و نیز تخمین آسیب وارده به سلولها اندازه گیری گردید. RNA کل از کالوس های شاهد و نیز از کشتهای تحت تیمارهای مختلف استخراج و میزان تجمع mRNA های مربوط به ژن های HmAP1t2.2, HmG1t4 و dhl با روش نورذرن بلاتینگ ارزیابی گردید. نتایج بدست آمده افزایش سرماسختی در کشتهای قرار گرفته در معرض درجه حرارتهای پایین (بالاتر از نقطه انجماد) (6oC/2oC (14 ساعت /10 ساعت)) را نشان می دهند. همچنین, تحمل به یخ زدگی در کشتهای انجام گرفته در غلظت %3 ساکارز و تحت دماهای 25oC و 6oC/2oC بسیار بالاتر از کشت های انجام گرفته در غلظت 0.1 درصد ساکارز در دماهای مذکور بود. تغییر در تجمع mRNA ژنهای مورد آزمایش نیز به موازات تغییر در تحمل به سرما صورت گرفته, و همبستگی مثبتی بین میزان سرماسختی و بیان ژنهای مذکور وجود داشت. نتایج ارزیابی ها همچنین نشان دادند که افزایش تحمل به سرما و بیان ژن در واکنش به افزایش غلظت ساکارز (از 0.1 به 3 درصد) حتی در دمای معمولی (25oC) بسیار بیشتر از افزایش ناشی از تغییر در دمای رشد کالوس از 25oC به 6oC/2oC می باشد. بنابراین, ساکارز به عنوان عاملی مهم در فرایند سازگاری به سرما می تواند نقشی تعیین کننده را در تحمل به یخ زدگی و بیان ژنها در واکنش به سرما ایفا نماید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

طبایی عقدایی، سیدرضا. (1380). اثر توام درجه حرارت و ساکارز بر سرما سختی و بیان ژنهای القا شونده در برابر سرما در کشتهای سلول و کالوس جو (.Hordeum vulgare L). علوم کشاورزی ایران، 32(2)، 467-478. SID. https://sid.ir/paper/433829/fa

Vancouver: کپی

طبایی عقدایی سیدرضا. اثر توام درجه حرارت و ساکارز بر سرما سختی و بیان ژنهای القا شونده در برابر سرما در کشتهای سلول و کالوس جو (.Hordeum vulgare L). علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1380؛32(2):467-478. Available from: https://sid.ir/paper/433829/fa

IEEE: کپی

سیدرضا طبایی عقدایی، “اثر توام درجه حرارت و ساکارز بر سرما سختی و بیان ژنهای القا شونده در برابر سرما در کشتهای سلول و کالوس جو (.Hordeum vulgare L)،” علوم کشاورزی ایران، vol. 32، no. 2، pp. 467–478، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433829/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button