مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

531
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

109
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تنوع ژنتیکی در توده های چغندرقند برای صفات زراعی و کیفیت محصول

صفحات

 صفحه شروع 553 | صفحه پایان 567

چکیده

 این آزمایش در سال 1377 به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی در 49 توده اصلاحی چغندر قند از لحاظ 16 صفت زراعی و کیفیت محصول با استفاده از طرح لاتیس ساده در ایستگاه تحقیقات کشاورزی فیض آباد قزوین اجرا گردید. نتایج نشان داد که ژنوتیپ های 19669T, ET5, 12965 Bulk, 41RT و 87R از لحاظ عملکرد ریشه و ژنوتیپ های 101R, LIT13, C3.3, 8148, 9656, 9623, 9606, 9634, 9625, 9648, G155, Otype C2, 7233- P.12, MSC2, MSI13, 9597, 9585, 101R-I-P.5 از لحاظ درصد قند بالاتر از شاهد بودند اما تفاوت آنها با شاهد معنی دار نبود. وجود همبستگی مثبت و معنی دار بین وزن ریشه و ارتفاع طوقه بیانگر این نکته بود که ریشه های بزرگتر دارای طوقه بلندتری بوده که برای گزینش مناسب نیستند. برآورد واریانس ژنتیکی نشان داد که بیشترین تنوع ژنتیکی بین توده ها مربوط به صفات وزن ریشه, طول دمبرگ و میانگین درصد پوشش سبز می باشد. همچنین بالاترین مقادیر وراثت پذیری مربوط به صفات میزان سدیم, عرض برگ, وزن ریشه و طول دمبرگ می باشد. نتایج تجزیه رگرسیون نشان داد که طول برگ, عرض برگ, طول دمبرگ, قطر ریشه, قطر طوقه و نیتروژن مضره بیشترین سهم را در توجیه تغییرات وزن ریشه دارند. تجزیه کلاستر نشان داد که ژنوتیپ های کلاستر اول از حیث صفات موثر در عملکرد ریشه مقادیر بالاتری را به خود اختصاص داده اند و می توان برای افزایش عملکرد ریشه مبادرت به انجام گزینش از بین این ژنوتیپ ها کرد. از لحاظ درصد قند, ژنوتیپ های کلاستر چهارم از مقادیر بالاتری برخوردار بودند بطوریکه کمترین غلظت عناصر ناخالص و ارتفاع طوقه مربوط به این کلاستر بود. بنابراین می توان از ژنوتیپ های این کلاستر در برنامه های دو رگ گیری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجبی، اباذر، مقدم، محمد، رحیم زاده خویی، فرخ، مصباح، محمود، و رنجی، ذبیح اله. (1381). ارزیابی تنوع ژنتیکی در توده های چغندرقند برای صفات زراعی و کیفیت محصول. علوم کشاورزی ایران، 33(3)، 553-567. SID. https://sid.ir/paper/433849/fa

    Vancouver: کپی

    رجبی اباذر، مقدم محمد، رحیم زاده خویی فرخ، مصباح محمود، رنجی ذبیح اله. ارزیابی تنوع ژنتیکی در توده های چغندرقند برای صفات زراعی و کیفیت محصول. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(3):553-567. Available from: https://sid.ir/paper/433849/fa

    IEEE: کپی

    اباذر رجبی، محمد مقدم، فرخ رحیم زاده خویی، محمود مصباح، و ذبیح اله رنجی، “ارزیابی تنوع ژنتیکی در توده های چغندرقند برای صفات زراعی و کیفیت محصول،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 3، pp. 553–567، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433849/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button