Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

594
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

145
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین عمل ژن ها و وراثت پذیری بعضی از صفات مرتبط با کیفیت برنج با استفاده از تجزیه و تحلیل گرافیکی دای آلل

صفحات

 صفحه شروع 813 | صفحه پایان 818

چکیده

 بمنظور بررسی عمل ژن و وراثث پذیری بعضی از صفات مرتبط با کیفیت در ارقام مختلف برنج, پنج لاین خالص از ارقام اصلاح شده خارجی, داخلی و محلی شامل ارقام IR28 , گیل 3, دم سیاه, غریب و سنگ جو در قالب یک طرح دای آلل ناقص با هم تلاقی داده شدند. در مرحله بعد تنوع صفات میزان آمیلوز دانه, دمای ژلاتینی شدن و قوام ژل دانه برنج برای همه ژنوتیپ ها (والدین و F1 ها) در قالب یک طرح کاملا تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه واریانس اختلاف معنی داری را برای تمام صفات مورد بررسی نشان داد به دلیل عدم تحقق فرضیات دای آلل برای صفت دمای ژلاتینی شدن تجزیه و تحلیل دای آلل در مورد این صفت انجام نگرفت. تجزیه ژنتیکی صفت میزان آمیلوز دانه بیانگر سهم بیشتر عمل افزایشی نسبت به عمل غالبیت ژنها بود, به علاوه وراثت پذیری خصوصی بالای برآورد شده برای صفت مذکور بیانگر پتانسیل بالای انتخاب برای این صفت بود. برای صفت قوام ژل دانه در ارقام برنج مورد مطالعه نقش عمل غالبیت ژنها بیشتر از عمل افزایشی ژنها بود, بنابراین بعنوان یک عامل مطلوب گزینش نمی تواند مد نظر به نژادگران نبات باشد و صرفا در رابطه با تولید رقم های هیبرید F1 می تواند حایز اهمیت باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شوشی دزفولی، احمدعلی، و هنرنژاد، رحیم. (1384). تعیین عمل ژن ها و وراثت پذیری بعضی از صفات مرتبط با کیفیت برنج با استفاده از تجزیه و تحلیل گرافیکی دای آلل. علوم کشاورزی ایران، 36(4)، 813-818. SID. https://sid.ir/paper/433890/fa

Vancouver: کپی

شوشی دزفولی احمدعلی، هنرنژاد رحیم. تعیین عمل ژن ها و وراثت پذیری بعضی از صفات مرتبط با کیفیت برنج با استفاده از تجزیه و تحلیل گرافیکی دای آلل. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(4):813-818. Available from: https://sid.ir/paper/433890/fa

IEEE: کپی

احمدعلی شوشی دزفولی، و رحیم هنرنژاد، “تعیین عمل ژن ها و وراثت پذیری بعضی از صفات مرتبط با کیفیت برنج با استفاده از تجزیه و تحلیل گرافیکی دای آلل،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 4، pp. 813–818، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433890/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا