مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,446
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اسیدهای چرب ماهی های پر مصرف خلیج فارس و دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 12 | صفحه پایان 12

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در این بررسی میزان چربی و اسیدهای چرب تمام قسمتهای بدن 3 گونه ماهی خلیج فارس و 3 گونه ماهی دریای خزر و از هر گونه 6 نمونه ماهی نر و 6 نمونه ماهی ماده و جمعا 72 نمونه ماهی مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت. پس از تخلیه شکم، ماهیچه تمام قسمتهای بدن هر ماهی جدا و پس از هموژن کردن 50 گرم از هر نمونه مورد آزمایش واقع شد. چربی نمونه ها بروشBligh  و Dyer (به کمک متانول و کلروفرم) استخراج و پس از متیله کردن اسیدهای چرب، مقادیر آنها با دستگاه گاز کروماتوگرافی تجزیه و اندازه گیری شد. ستون دستگاهDEGS  15% نوع جدا کنندهFID  با حرارت 210، حرارت محل تزریق 200 و مقدار تزریق 2.5 میکرولیتر و فشار هوا، هیدروژن و هلیوم بترتیب 0.6 و 0.5 و 3 کیلو گرم بر سانتی متر مربع بود.نتایج این بررسی نشان داد که میانگین چربی تام ماهیهای خلیج فارس (2.89%) با میانگین چربی تام ماهیهای دریای خزر (2.84%) اختلاف معنی داری ندارد. میانگین اسیدهای چربω3  (امگا 3) در مجموع ماهیهای خلیج فارس در برابر 22.9% و میانگین اسیدهای چرب6ώ  (امگا 6) برابر 9.1% از کل اسیدهای چرب بود. اسیدهای چربMUFA  (اسید اولئیک و پالمیتو لئیک) و اسیدهای چربSFA  (استئاریک، پالمیتیک، میریستیک) در مجموع، ماهیهای خلیج فارس بترتیب 3 و 10% بیشتر از ماهیهای دریای خزر بود که اختلاف آنها معنی دار نبود. با توجه به یافته های این تحقیق، ماهی شوریده (از خلیج فارس) و ماهی سفید (از دریای خزر) حاوی بالاترین میزان چربی (بترتیب 4.6 و 3.9 گرم درصد گرم ماهیچه) و بالاترین مقدار اسید چرب امگا 3 (بترتیب 1371،1070 میلی گرم درصد گرم ماهیچه) بوده و مناسبترین ماهی از بین نمونه های مورد بررسی جهت تامین مقادیر سفارش شده اسیدهای چرب امگا 3 (800-1000 میلی گرم در روز) می باشند. در هفته، 5-6 گرم اسید چرب امگا 3 مورد نیاز است که با مصرف 3 وعده خوراک ماهی و در هر وعده 150-200 گرم ماهی نیاز افراد بالغ مرتفع می شود.در این بررسی از آزمون آماریT test  و آنالیز واریانس با استفاده از برنامه کامپیوتریSPSS  استفاده شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی باغ ملایی، محمدمهدی، نیکوپور، هوشنگ، و ولایی، ناصر. (1380). اسیدهای چرب ماهی های پر مصرف خلیج فارس و دریای خزر. طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 12-12. SID. https://sid.ir/paper/434223/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی باغ ملایی محمدمهدی، نیکوپور هوشنگ، ولایی ناصر. اسیدهای چرب ماهی های پر مصرف خلیج فارس و دریای خزر. طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):12-12. Available from: https://sid.ir/paper/434223/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی محمدی باغ ملایی، هوشنگ نیکوپور، و ناصر ولایی، “اسیدهای چرب ماهی های پر مصرف خلیج فارس و دریای خزر،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 12–12، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/434223/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button