مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش نهال دو رقم پسته نسبت به مقدار و نوع شوری خاک در شرایط گلخانه

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 100

چکیده

 اثر کل شوری خاک بر رشد گیاهان ناشی از دو عامل فشار اسمزی محلول خاک و نوع یون تشکیل دهنده نمک است. این پژوهش به منظور کسب اطلاعات در مورد واکنش پسته (Pistacia vera L.) به شوری و ترکیب یونی نمک انجام گردید. بر این پایه, تلفیقی از نمک های کلرور و سولفات سدیم به نسبت های مختلف, در دو رقم پسته فندقی و بادامی به کار رفت. عملکرد گیاهان (وزن خشک برگ و ساقه تولید شده در هر گلدان) از طریق آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل و معنی دار بودن و اثر عوامل مختلف با آزمون F و دانکن بررسی شد.تفاوت بین عملکردهای ساقه و برگ ارقام پسته فندقی و بادامی از نظر آماری در سطح یک درصد معنی دار بود, و رقم فندقی مقدار ساقه و برگ و در نتیجه عملکرد کل کمتری تولید کرد. افزایش سطح شوری موجب کاهش رشد گیاه پسته گردید, و میزان عملکرد در نتیجه ازدیاد شوری خاک سیرنزولی طی نمود. هنگامی که عملکرد برگ و ساقه به طور جداگانه اندازه گیری شود, نشان می دهد که برگ دارای حساسیت بیشتری نسبت به شوری می باشد. ازدیاد نسبت سولفات در سطوح مختلف شوری باعث تخفیف اثر زیان بارشوری گردید, به طوری که با شوری صد درصد سولفات سدیم, عملکرد ماده خشک ساقه بیش از 1.5 برابر و عملکرد ماده خشک برگ بیش از 1.7 درصد برابر هنگامی شد که شوری به کار رفته صد درصد از کلرید سدیم تشکیل شده بود. دراین مورد نیز برگ حساس تر از ساقه بوده, و به کاهش درصد کلرید در نمک مصرفی پاسخ مثبت بیشتری داده است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ابطحی، سیدعلی. (1380). واکنش نهال دو رقم پسته نسبت به مقدار و نوع شوری خاک در شرایط گلخانه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(1)، 93-100. SID. https://sid.ir/paper/435213/fa

Vancouver: کپی

ابطحی سیدعلی. واکنش نهال دو رقم پسته نسبت به مقدار و نوع شوری خاک در شرایط گلخانه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(1):93-100. Available from: https://sid.ir/paper/435213/fa

IEEE: کپی

سیدعلی ابطحی، “واکنش نهال دو رقم پسته نسبت به مقدار و نوع شوری خاک در شرایط گلخانه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 1، pp. 93–100، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435213/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button