Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

941
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

149
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر عوامل عمده اکولوژیک در تولید بلاستوسپور قارچ Verticillium lecanii DAOM 198499 در محیط مایع

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 119

چکیده

 شناسایی شرایط بهینه محیطی برای رشد و اسپورزائی عوامل کنترل کننده بیولوژیک در تولید انبوه آنها ضروری است. از آنجاییکه پاسخ این عوامل بیولوژیک نه تنها در سطح گونه, بلکه در حد جدایه نسبت به عوامل محیطی متفاوت می باشد, در این بررسی تاثیر کیفیت محیط غذایی, نور, درجه حرارت, و pH محیط در رشد و اسپورزائی قارچ V. lecanii DAOM 198499 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کیفیت محیط غذایی در تولید بلاستوسپور در سطح یک درصد معنی دار بود. عصاره سیب زمینی غنی شده با دکستروز, پپتون و مخمر بهتر از محیط عصاره سیب زمینی بود. در حالیکه اثر نور معنی دار نبود. دمای بالای 30 درجه سانتیگراد تولید بلاستوسپور را محدود ساخته ولی دماهای 22, 17, 12 و 27 درجه سانتیگراد با همدیگر اختلاف معنی دار نداشتند (a=0.01). تولید بلاستوسپور در طول چهار روز پس از کشت با شدت افزایش یافته و به میزان 4.7 ´ 108 بلاستوسپور در میلی لیتر رسید. از آن پس این روند افزایش کند شده و پس از 10 روز به 9.06 ´ 108 رسید. بطوریکه مقایسه آماری تولید بلاستوسپور در روز های چهارم تا دهم با همدیگر اختلاف معنی دار نشان نداد. اثر pH محیط مایع در تولید بلاستوسپور معنی دار نبود. در طول دوره رشدی قارچ pH محیط را تغییر داده و به حد مطلوب 6-4 رساند. تولید بلاستوسپور در مواد غذایی جایگزین مورد آزمایش با همدیگر اختلاف معنی دار داشتند (a=0.01). مقایسه میانگین ها نشان داد که ملاس چغندرقند با 1.02 ´ 108 کنیدی در میلی لیتر بیشترین وعصاره شلتوک با 1.6 ´ 107 کمترین تولید را داشت. عصاره سیب زمینی با 6.8 ´ 107 در حد وسط قرار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فارسی، محمدجعفر، عسکری، حسن، طالبی جهرمی، خلیل، و خرازی پاکدل، عزیز. (1384). بررسی اثر عوامل عمده اکولوژیک در تولید بلاستوسپور قارچ Verticillium lecanii DAOM 198499 در محیط مایع. علوم کشاورزی ایران، 36(1)، 109-119. SID. https://sid.ir/paper/435457/fa

    Vancouver: کپی

    فارسی محمدجعفر، عسکری حسن، طالبی جهرمی خلیل، خرازی پاکدل عزیز. بررسی اثر عوامل عمده اکولوژیک در تولید بلاستوسپور قارچ Verticillium lecanii DAOM 198499 در محیط مایع. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(1):109-119. Available from: https://sid.ir/paper/435457/fa

    IEEE: کپی

    محمدجعفر فارسی، حسن عسکری، خلیل طالبی جهرمی، و عزیز خرازی پاکدل، “بررسی اثر عوامل عمده اکولوژیک در تولید بلاستوسپور قارچ Verticillium lecanii DAOM 198499 در محیط مایع،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 1، pp. 109–119، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435457/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا