مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر بیماری زایی باکتری Bacillus thuriniensis var.kurstaki روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (say) و اثر تشدید کننده های گیاهی در افزایش کارآیی آن در شرایط آزمایشگاه

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 198

چکیده

 در این بررسی اثر باکتریStrain EG2424 Bacillus thuriniensis var.kurstaki روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (say), و امکان افزایش کارآیی توسط دو ماده گیاهی کافئین و عصاره آبی چریش در شرایط آزمایشگاه مورد بررسی قرارگرفت. آزمایش ها در دمای 4±25 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره روشنایی 16 ساعت در شبانه روز انجام شد. لاروهای مورد نیاز برای انجام آزمایش ها از کلنی پرورشی ایجاد شده روی غذای طبیعی تامین شد. سنین لاروی مورد نظر با استفاده از اندازه گیری عرض کپسول سرتفکیک گردید. در بررسی حساسیت لاروهای سنین اول, دوم, سوم و چهارم سوسک کلرادوی سیب زمینی مقادیر LC50 برای سنین مزبور به ترتیب 183.86, 377, 1297.03 و 3096 پی پی ام محاسبه گردید. اثر تشدید کنندگی کافئین و چریش به تفکیک در اختلاط با باکتری و در قالب طرح کرت های کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار روی لارو سن سوم سوسک کلرادو بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که کافئین و چریش خاصیت تشدید کنندگی بالایی در افزایش کارآیی باکتری دارند و مخلوط حداقل غلظت موثر باکتری (618 پی پی ام) و کافیین با غلظت 4000 پی پی ام بعد از 144 ساعت 80 درصد تلفات ایجاد نمود در حالی که کافئین و باکتری هر کدام به تنهایی به ترتیب 10 و 20 درصد تلفات را باعث شدند. علاوه بر این مرگ و میر در تیمارهای حاوی کافئین سریع تر ظاهر گردید. اختلاط غلظت 618 پی پی ام از باکتری با عصاره آبی حاصل از چریش با غلظت 35000 پی پی ام بعد از 144 ساعت موجب 77.5 درصد تلفات شد. در صورتی که باکتری و عصاره آبی چریش هر یک به تنهایی به ترتیب 22.5 و 25 درصد تلفات ایجاد کردند. مشخص گردید که میانگین وزن لاروهایی که از غذای حاوی کافئین خالص و چریش خالص تغذیه کرده بودند با اطمینان 95 درصد کمتر از وزن لاروهای تیمار شاهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جوی، الهام، صفرعلی زاده، محمدحسن، و پورمیرزا، علی اصغر. (1383). بررسی اثر بیماری زایی باکتری Bacillus thuriniensis var.kurstaki روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (say) و اثر تشدید کننده های گیاهی در افزایش کارآیی آن در شرایط آزمایشگاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 8(4)، 187-198. SID. https://sid.ir/paper/435558/fa

    Vancouver: کپی

    جوی الهام، صفرعلی زاده محمدحسن، پورمیرزا علی اصغر. بررسی اثر بیماری زایی باکتری Bacillus thuriniensis var.kurstaki روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (say) و اثر تشدید کننده های گیاهی در افزایش کارآیی آن در شرایط آزمایشگاه. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1383؛8(4):187-198. Available from: https://sid.ir/paper/435558/fa

    IEEE: کپی

    الهام جوی، محمدحسن صفرعلی زاده، و علی اصغر پورمیرزا، “بررسی اثر بیماری زایی باکتری Bacillus thuriniensis var.kurstaki روی سنین مختلف لاروی سوسک کلرادوی سیب زمینی Leptinotarsa decemlineata (say) و اثر تشدید کننده های گیاهی در افزایش کارآیی آن در شرایط آزمایشگاه،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 8، no. 4، pp. 187–198، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435558/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button