مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

863
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی توان پرواری گوسفندان نایینی با استفاده از جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 159

چکیده

 نود بره نایینی با میانگین وزن اولیه 2.9±29.89 کیلوگرم, در یک طرح بلوک های کامل تصادفی به روش فاکتوریل, با 9 جیره غذایی به مدت 92 روز تغذیه شدند. جیره ها شامل سه سطح 2, 2.25 و 2.5 مگاکالری انرژی قابل متابولیسم در هر کیلوگرم ماده خشک, و هر سطح انرژی شامل سه سطح 11.7, 13.2 و یا 14.7 درصد پروتئین خام بود.نتایج آزمایش نشان داد که بره های تغذیه شده با جیره های پرانرژی و دارای انرژی متوسط, نسبت به گروه های تغذیه شده با جیره های کم انرژی, خوراک بیشتری مصرف نمودند. میانگین وزن زنده در انتهای دوره, و افزایش وزن روزانه بره های تغذیه شده با جیره های پرانرژی, متوسط انرژی و کم انرژی, به ترتیب 41.1, 38.3 و 34.5 کیلوگرم و 162, 124 و 74 گرم در روز بود, که بین سه سطح انرژی جیره اختلاف معنی دار (P<0.05) دیده شد. گروه مصرف کننده غذای پرانرژی از ضریب تبدیل خوراک بهتری (8.3) نیز نسبت به گروه های مصرف کننده متوسط انرژی و کم انرژی (به ترتیب 10.4 و 14.3) برخوردار بود. افزایش انرژی جیره باعث بهبود معنی دار (P<0.05) بازدهی انرژی و پروتئین جیره گردید. درصد لاشه سرد و درصد گوشت لخم نسبت به وزن زنده, و عمق ماهیچه راسته نیز به طور معنی داری (P<0.05) با افزایش انرژی جیره بهبود یافت, اما افزایش درصد دنبه و درصد چربی لاشه را به دنبال داشت. درصد استخوان و خاکستر لاشه تحت تاثیر انرژی جیره قرار نگرفت. افزایش پروتئین جیره باعث بهبود بازده پروتئین و افزایش درصد گوشت لاشه گردید, اما درصد پروتئین لاشه را به طور معنی داری کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فروزنده، امیرداور، سمیع، عبدالحسین، و قربانی، غلامرضا. (1380). بررسی توان پرواری گوسفندان نایینی با استفاده از جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(1)، 149-159. SID. https://sid.ir/paper/435561/fa

    Vancouver: کپی

    فروزنده امیرداور، سمیع عبدالحسین، قربانی غلامرضا. بررسی توان پرواری گوسفندان نایینی با استفاده از جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(1):149-159. Available from: https://sid.ir/paper/435561/fa

    IEEE: کپی

    امیرداور فروزنده، عبدالحسین سمیع، و غلامرضا قربانی، “بررسی توان پرواری گوسفندان نایینی با استفاده از جیره های حاوی سطوح مختلف انرژی و پروتئین،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 1، pp. 149–159، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435561/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button