مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,123
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نوع و طبیعت دانه گرده روی ابعاد میوه و برخی صفات چشایی مغز بادام (Prunus amygdalus Batsch)

صفحات

 صفحه شروع 289 | صفحه پایان 296

چکیده

 مشخص شده است که نوع گرده در درختان میوه بر مبنای ویژگی های والد نر(گرده دهنده) می تواند اثرات متفاوتی روی عملکرد و کیفیت والد ماده (پذیرنده گرده) بر جای بگذارد. این موضوع علاوه بر تامین گرده برای منظورهای دگر گرده افشانی, می تواند یک زمینه جدیدی برای تحقیقات در باغبانی باشد. لذا این تحقیق به منظور تعیین اثر والد گرده دهنده بر روی ابعاد میوه و برخی صفات چشایی مغز بادام انجام گرفته است. در این پژوهش طی سال های 76 و 77 از میان توده های درختان بذری بادام در منطقه مراغه, 4 ژنوتیپ که به طور طبیعی میوه درشت, میوه متوسط, میوه ریز و میوه تلخ تولید می کنند شناسایی و اثرات گرده آنها روی اندازه میوه و برخی صفات چشایی مغز همدیگر مورد بررسی قرار گرفت. مراحل تهیه دانه گرده و گرده افشانی مصنوعی با دقت و مراقبت انجام گردید. در روش به کار گرفته شده گل ها حداقل 2 بار در طی مرحله موثر گرده افشانی, دگر گرده افشانی شدند و درختان بدور از مداخله زنبور عسل و سایر حشرات حفاظت گردیدند. میوه های به دست آمده از تلاقی آزاد و گرده افشانی مصنوعی برداشت گردیده و در نهایت صفات طول هسته, عرض هسته, ضخامت هسته, وزن هسته, ضخامت دیواره آندوکارپ, طول مغز, عرض مغز, ضخامت مغز, و وزن مغز و نسبت وزن مغز به هسته اندازه گیری شد. کلیه نتایج به دست آمده از اندازه گیریهای متعدد بااستفاده از طرح آماری کاملا تصادفی تجزیه شده و تیمارهای مختلف با آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند. بررسی نتایج حاصل از تجزیه و اریانس نشان داد که در رابطه با صفات کمی مورد مطالعه اختلاف معنی داری در سطح احتمال %1 وجود دارد. نتایج حاصل از مقایسه میانگین صفات کمی مورد مطالعه در تلافی های دو جانبه یا معکوس نشان می دهد که تفاوتهای واضحی دراثر تعویض پایه های مادری به دست می آید. هر چند که اثرات پایه های مادری خیلی چشمگیر است ولی بین پایه های گرده از نظر تاثیر بر روی صفات کمی فوق تفاوتهای معنی داری مشاهده گردید, اما هیچ تاثیر مستقیمی روی طعم مغز از نظر تلخی یا شیرینی, که از لحاظ چشایی قابل تشخیص باشد روی پایه های مادری مشاهده نگردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

بهمنی، علی، گریگوریان، وازگین، وزوایی، علی، و ولی زاده، مصطفی. (1381). تاثیر نوع و طبیعت دانه گرده روی ابعاد میوه و برخی صفات چشایی مغز بادام (Prunus amygdalus Batsch). علوم کشاورزی ایران، 33(2)، 289-296. SID. https://sid.ir/paper/436205/fa

Vancouver: کپی

بهمنی علی، گریگوریان وازگین، وزوایی علی، ولی زاده مصطفی. تاثیر نوع و طبیعت دانه گرده روی ابعاد میوه و برخی صفات چشایی مغز بادام (Prunus amygdalus Batsch). علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(2):289-296. Available from: https://sid.ir/paper/436205/fa

IEEE: کپی

علی بهمنی، وازگین گریگوریان، علی وزوایی، و مصطفی ولی زاده، “تاثیر نوع و طبیعت دانه گرده روی ابعاد میوه و برخی صفات چشایی مغز بادام (Prunus amygdalus Batsch)،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 2، pp. 289–296، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436205/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button