Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,026
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

325
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی، شناسایی و مشاهده فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلهای بدست آمده از لبنیات در تهران سال 1380

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 10

چکیده

 سابقه و هدف: باکتریهای اسیدلاکتیک که به عنوان آغازگر برای تولید فرآورده های لبنیاتی مورد استفاده قرار می گیرند, عوامل اصلی تخمیر و محافظت کننده غذا بوده و همچنین در ایجاد طعم, بو و بافت فرآورده های غذایی نقش بسزایی دارند. هدف از این بررسی, جداسازی, شناسایی و مشاهده فعالیت ضدمیکروبی.لاکتوباسیلهای بدست آمده از لبنیات بوده است. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی نمونه های مختلفی از شیر و فرآورده های لبنیاتی به روش پورپلیت در محیط MRS در شرایط بیهوازی در 370C کشت داده شد. بعد از پیدایش کلنی ها و رنگ آمیزی به روش گرام و انجام تست کاتالاز و اکسیداز, از تستهای بیوشیمیایی برای شناسایی آنها استفاده گردید. خاصیت ضدمیکروبی آنها با استفاده از دیسک بلانک و نقطه گذاری در برابر برخی از باکتریهای پاتوژن مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: از 50 نمونه مورد بررسی, 16 لاکتوباسیل مختلف شامل لاکتوباسیل فرمنتوم (32%), پلانتاروم (25%), کازه ای (25%), دلبروکی, کورواتوس, هلوتیکوس (هر کدام 6%) بدست آمد. این باکتریها دارای خاصیت ضدمیکروبی در برابر سودوموناس آئروژینوزا, استافیلوکوک اورئوس, اشریشیاکلی, سالمونلاتایفی موریوم, باسیلوس سوبتیلیس و باسیلوس سرنوس بودند. این باکتریها در 7-5 ph در حرارت 240c, مواد ضدمیکروبی بیشتری تولید کردند. خاصیت ضدمیکروبی این مواد در حرارت 1000C به مدت 10 دقیقه پایدار بوده, در مدت 20 دقیقه کاهش زیادی یافت و پس از 30 دقیقه جوشاندن و همچنین در حرارت اتوکلاو به مدت 15 دقیقه غیرفعال شد. نتیجه گیری و پیشنهادات: به علت اثر مهارکنندگی, از لاکتوباسیلهای پروبیوتیک یا باکتریوسین خالص شده آن می توان به عنوان نگهدارنده بیولوژیکی در تولید فرآورده های لبنیاتی استفاده نمود. بنابراین, توصیه می شود که لاکتوباسیل کازه ای و لاکتوباسیل اسیدوفیلوس به عنوان آغازگر در این فرآورده ها به کار رود.  

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوروزی، جمیله، براری سوادکوهی، رحیم، جعفری نژاد، عباس، و نوربخش، فاطمه. (1384). جداسازی, شناسایی و مشاهده فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلهای بدست آمده از لبنیات در تهران سال 1380. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، 10(28)، 7-10. SID. https://sid.ir/paper/436750/fa

    Vancouver: کپی

    نوروزی جمیله، براری سوادکوهی رحیم، جعفری نژاد عباس، نوربخش فاطمه. جداسازی, شناسایی و مشاهده فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلهای بدست آمده از لبنیات در تهران سال 1380. بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)[Internet]. 1384؛10(28):7-10. Available from: https://sid.ir/paper/436750/fa

    IEEE: کپی

    جمیله نوروزی، رحیم براری سوادکوهی، عباس جعفری نژاد، و فاطمه نوربخش، “جداسازی, شناسایی و مشاهده فعالیت ضد میکروبی لاکتوباسیلهای بدست آمده از لبنیات در تهران سال 1380،” بیماریهای عفونی و گرمسیری ایران (IRANIAN JOURNAL OF INFECTIOUS DISEASES AND TROPICAL MEDICINE)، vol. 10، no. 28، pp. 7–10، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436750/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا