مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

572
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

158
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف زئولیت همراه با اوره روی توان تولیدی بره های پرواری نر و ماده ورامینی

صفحات

 صفحه شروع 1153 | صفحه پایان 1160

چکیده

 به منظور اثر سطوح مختلف زئولیت (کلینوپتیلولیت) همراه با اوره در تغذیه بره های پرواری نر وماده ورامینی روی افزایش وزن, ضریب تبدیل خوراک, میانگین ماده خشک مصرفی و خصوصیات لاشه , آزمایشی با استفاده از 24 راس بره نر ورامینی با میانگین وزنی 24.68 ± 1.58 کیلوگرم و متوسط سن 165 ± 10 روز و 24 راس بره ماده ورامینی با میانگین وزنی 23.24 ± 2.11 کیلوگرم و متوسط سن 173 ± 5 روز به مدت 100 روز به طور انفرادی با جیره های شامل جیره شاهد بدون اوره و زئولیت و جیره های 3, 2 و 4 به ترتیب حاوی 3.5, 1.5 و 5.5 درصد زئولیت و هر کدام حاوی یک درصد اوره انجام شد. پس از پایان آزمایش تمام بره های نر کشتار گردید و لاشه آنها مورد تفکیک فیزیکی قرار گرفت. همچنین جهت تعیین ترکیبات شیمیایی گوشت بدون استخوان دنده های 12-11-10 نیمه راست لاشه به آزمایشگاه منتقل گردید. نتایج آزمایش نشان داد که افزودن زئولیت همراه اوره به جیره میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک را بهبود بخشید. بطوریکه بیشترین و کمترین آن ( 168.63 در مقابل 152.53 گرم) و برترین و بدترین ضریب تبدیل خوراک ( 7.74 در مقابل 8.16) در کل دوره به ترتیب مربوط به جیره های 3.5 و صفر درصد زئولیت بود (p<0.05). وزن و درصد لاشه پر وخالی ( بدون محتویات دستگاه گوارش) بدن , با افزودن زئولیت و اوره به جیره بهبود یافت. وزن و درصد (بر حسب وزن زنده) لاشه گرم اگرچه معنی دار نبود اما در جیره های حاوی زئولیت و اوره بالاتر از جیره شاهد بود. سطح مقطع عضله راسته در جیره های مختلف معنی دار بود بطوریکه بیشترین و کمترین آن مربوط به جیره های 3.5 و صفر درصد زئولیت ( 15.63 در مقابل 14.79 سانتی متر مربع) بود (P<0.05). درصد پروتئین خام , خاکستر گوشت وچربی (بدون استخوان دنده ها) و نسبت پروتئین خام به چربی خام در دنده های 12-11-10 با افزودن زئولیت و اوره به جیره ها بطور معنی داری تحت تاثیر قرار گرفت (P<0.05). بطوریکه بیشترین و کمترین درصد پروتئین خام (15.67 در مقابل 14.31 درصد) به ترتیب مربوط به جیره های 5.5 و صفر درصد زئولیت بود.از نظر اقتصادی افزودن 3.5 درصد زئولیت همراه با یک درصد اوره به جیره در مقایسه با دیگر جیره ها, هزینه خوراک مصرفی به ازای یک کیلوگرم افزایش وزن زنده را کاهش می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، ناصر، نیک خواه، علی، اسدی مقدم، رضا، و میرایی آشتیانی، سیدرضا. (1384). اثر سطوح مختلف زئولیت همراه با اوره روی توان تولیدی بره های پرواری نر و ماده ورامینی. علوم کشاورزی ایران، 36(5)، 1153-1160. SID. https://sid.ir/paper/436966/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی ناصر، نیک خواه علی، اسدی مقدم رضا، میرایی آشتیانی سیدرضا. اثر سطوح مختلف زئولیت همراه با اوره روی توان تولیدی بره های پرواری نر و ماده ورامینی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(5):1153-1160. Available from: https://sid.ir/paper/436966/fa

    IEEE: کپی

    ناصر صالحی، علی نیک خواه، رضا اسدی مقدم، و سیدرضا میرایی آشتیانی، “اثر سطوح مختلف زئولیت همراه با اوره روی توان تولیدی بره های پرواری نر و ماده ورامینی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 5، pp. 1153–1160، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436966/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button