مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,029
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

446
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان شیوع آلودگی میکروبی گوشت های قرمز و مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی در خرده فروشی ها و فروشگاه های زنجیره ای جنوب تهران

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 43

چکیده

 مقدمه: علیرغم پیشرفت در مراقبت های پزشکی و تکنولوژی مواد غذایی که در سال های اخیر صورت گرفته است هنوز هم FOOD-BORNE DISEASE در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه مشکل عمده ای برای سلامت انسان محسوب می شوند. از آنجا که گوشت مهمترین ماده پروتیینی در رژیم غذایی ما محسوب می شود. و نیز گوشت در انتقال باکتری ها به خصوص باکتری های زئونوز به انسان نقش مهمی دارد, ما بر آن شدیم تا شیوع باکتری های پاتوژنی مانند سالمونلا, کمپیلو باکتر, یرسینیا و آئروموناس را در گوشت های قرمز و مرغ عرضه شده به صورت بسته بندی شده و غیر بسته بندی در مناطق تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی تهران را که تاکنون بررسی نشده است مورد بررسی قرار دهیم.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و به صورت مقطعی می باشد. 630 نمونه شامل 315 نمونه گوشت مرغ و 315 نمونه گوشت قرمز از تیر ماه 1383 تا مرداد ماه 1384 به مدت یکسال تهیه و مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه گیری ها از واحدهای عرضه کننده گوشت و مرغ به صورت بسته بندی و واحدهای عرضه کننده گوشت و مرغ به صورت غیر بسته بندی از مناطق مختلف جنوب تهران تهیه شدند. نمونه ها جهت تشخیص آزمایشگاهی بر اساس دستورالعمل شماره 2394 موسسه ملی استاندارد ایران انجام شد.نتایج: از 630 نمونه گوشت و مرغ مورد بررسی از مناطق جنوب شهر تهران 183 نمونه (29%) از نظر آلودگی میکروبی مثبت بودند. 49.2% از نمونه های مثبت متعلق به گوشت مرغ و 8.9% متعلق به گوشت قرمز بودند. از مجموع نمونه های گوشت و مرغ آلوده مورد مطالعه, 71 نمونه به سالمونلا (11.3%), 68 نمونه به کامپیلو باکتر (10.1%), 26 نمونه به یرسینیا انتروکلی تیکا (4.1%) و 18 نمونه به آئروموناس (2.9%) آلوده بودند. در نمونه های گوشت قرمز آلودگی میکروبی در 4.9% از موارد بسته بندی و 10.3% از موارد غیر بسته بندی مشاهده گردید. در حالی که در نمونه های گوشت مرغ آلودگی افزایش یافته به طوری که در 59.3% مرغ به صورت بسته بندی و 45.7% به صورت غیر بسته بندی آلودگی میکروبی مشاهده گردید. اختلاف مشاهده شده در میان نمونه های ارسالی مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی از مناطق جنوبی تهران از نظر آماری معنی دار است (p<0.05).نتیجه گیری: نتایج ما نشان می دهد که مراکز عرضه گوشت بسته بندی شده و غیر بسته بندی شده در مناطق جنوب تهران اگر چه دارای تفاوت هایی در میزان آلودگی میکروبی هستند ولیکن این تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نمی باشند (p>0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سلطان دلال، محمدمهدی، واحدی، سعید، زراعتی، حجت، بختیاری، روناک، ایزدپور، فرخ، خلیفه قلی، محمد، روحانی رانکوهی، سیده زهرا، نوروزبابایی، حمیده، کفاشی، تاج الملوک، فاضلی، سیده پرستو، و کامکار، آناهیتا. (1386). مقایسه میزان شیوع آلودگی میکروبی گوشت های قرمز و مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی در خرده فروشی ها و فروشگاه های زنجیره ای جنوب تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 15(1)، 35-43. SID. https://sid.ir/paper/436982/fa

    Vancouver: کپی

    سلطان دلال محمدمهدی، واحدی سعید، زراعتی حجت، بختیاری روناک، ایزدپور فرخ، خلیفه قلی محمد، روحانی رانکوهی سیده زهرا، نوروزبابایی حمیده، کفاشی تاج الملوک، فاضلی سیده پرستو، کامکار آناهیتا. مقایسه میزان شیوع آلودگی میکروبی گوشت های قرمز و مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی در خرده فروشی ها و فروشگاه های زنجیره ای جنوب تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1386؛15(1):35-43. Available from: https://sid.ir/paper/436982/fa

    IEEE: کپی

    محمدمهدی سلطان دلال، سعید واحدی، حجت زراعتی، روناک بختیاری، فرخ ایزدپور، محمد خلیفه قلی، سیده زهرا روحانی رانکوهی، حمیده نوروزبابایی، تاج الملوک کفاشی، سیده پرستو فاضلی، و آناهیتا کامکار، “مقایسه میزان شیوع آلودگی میکروبی گوشت های قرمز و مرغ بسته بندی و غیر بسته بندی در خرده فروشی ها و فروشگاه های زنجیره ای جنوب تهران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 15، no. 1، pp. 35–43، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/436982/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button