مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

286
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر شوری بر رشد، غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار

صفحات

 صفحه شروع 71 | صفحه پایان 82

چکیده

 جلبک sp. Dunaliella از شاخه جلبک های سبز است که دارای پراکنش جهانی می باشد و در آب های ساحلی خلیج چابهار نیز به وفور گزارش شده است. از ویژگی های منحصر به فرد این جلبک, قدرت سازش در شوری و دمای زیاد است. این جلبک در مقابل کمبود نیترات مقاوم است و در پاسخ به تنش های محیطی با افزایش غلظت رنگدانه ها خصوصاً رنگریزه بتاکاروتن و گلیسرول پاسخ می دهد. هدف از این تحقیق, تاثیر فاکتور شوری بر نرخ رشد سلولی, میزان تولید و ذخیره سازی کلروفیل و بتاکاروتن در جلبک Dunaliella sp. بود. در این پژوهش ضمن جداسازی و خالص سازی جلبک sp. Dunaliella, تاثیر شوری های مختلف (5/0, 75/0, 1, 5/1, 2, 3 و 4 مولار کلرید سدیم) بر رشد و تکثیر جلبک, میزان تولید کلروفیل a, b و بتاکاروتن طی مدت چهار هفته مورد بررسی قرار گرفت. میزان تولید کلروفیل (a و b) و بتاکاروتن با اسپکتروفتومتری با کمک استون اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که جلبک Dunaliella sp. در غلظت های 5/0, 75/0, 1, 5/1, 2, 3 و 4 مولار کلرید سدیم قادر به رشد است؛ ولی بیشترین رشد و تکثیر سلولی و همچنین بیشترین میزان تولید بتاکاروتن این جلبک بین شوری های 5/1 تا 2 مولار کلرید سدیم می باشد (05/0p<). با افزایش رشد و تکثیر جلبک, میزان تولید کلروفیلa و bدر تمام شوری ها افزایش یافت ولی به علت تولید بتاکاروتن, میزان غلظت این رنگریزه ها کاهش نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عنایتی، شیروان، جوانشیرخویی، آرش، رفیعی، غلامرضا، پورباقر، هادی، و مرادی نسب، امیرعلی. (1397). تاثیر شوری بر رشد, غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 27(5 )، 71-82. SID. https://sid.ir/paper/4373/fa

    Vancouver: کپی

    عنایتی شیروان، جوانشیرخویی آرش، رفیعی غلامرضا، پورباقر هادی، مرادی نسب امیرعلی. تاثیر شوری بر رشد, غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1397؛27(5 ):71-82. Available from: https://sid.ir/paper/4373/fa

    IEEE: کپی

    شیروان عنایتی، آرش جوانشیرخویی، غلامرضا رفیعی، هادی پورباقر، و امیرعلی مرادی نسب، “تاثیر شوری بر رشد, غلظت کلروفیل و بتاکاروتن در جلبکsp. Dunaliella جداسازی شده از خلیج چابهار،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 27، no. 5 ، pp. 71–82، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4373/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button